Finland

MM-jalkapallo | Lionel Messin Argentiinalla vaikeaa Meksikoa vastaan – Kylian Mbappé osui kahdesti Ranskan voittopelissä

HS seuraa tässä artikkelissa MM-kisojen lauantain tapahtumia hetki hetkeltä kentällä ja sen ulkopuolella.

Lionel Messin (vas.) Argentiina pelaa parhaillaan Luis Chávezin Meksikoa vastaan. Kuva:  Manan Vatsyayana / AFP

Supertähti Lionel Messin Argentiina hakee lauantain myöhäisottelussa MM-kisojen avausvoittoaan. Avauspelinsä Saudi-Arabialle hävinnyt Argentiina kohtaa Meksikon.

Kello 21 alkanut ottelu on ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanteessa 0–0.

Turnauksen tasapelillä aloittanut Meksiko joutui vaihtamaan viidensiä MM-kisojaan pelaavan kapteeninsa José Guardadon, 36, kentältä ensimmäisen puoliajan lopulla.

Ranskan tähtipelaaja Kylian Mbappé oli kovassa maalivireessä, kun Ranska kaatoi Tanskan D-lohkon huippuottelussa lauantai-iltana maalein 2–1.

Mbappé, 23, laukoi avausosuman 61. minuutilla ja viimeisteli voittomaalin 86. minuutilla ohjaamalla Antoine Griezmannin keskityksen reidellään ohi Kasper Schmeichelin.

Tanskan Andreas Christensen vastasi maansa ainoasta maalista 68. minuutilla.

Puhtaalla pelillä lohkoa johtava Ranska kohtaa päätöskierroksella Tunisian. Tanska puolestaan kohtaa Australian ottelussa, joka ratkaisee lohkon toisen jatkoonmenijän.

Tällä hetkellä jatkopaikassa on kiinni Australia kolmella pisteellään. Tanskalla on yksi piste.

Puolan tähti Robert Lewandowski upotti Saudi-Arabian verkkoon uransa ensimmäisen MM-kisamaalin. Kuva:  Andrej Isakovic / AFP

Puola otti lauantaina ensimmäisen voittonsa Qatarin MM-kisoissa kukistamalla avauspelissään Argentiinan yllättäneen Saudi-Arabian maalein 2–0.

2000-luvun parhaisiin kärkimiehiin lukeutuva Puolan tähti Robert Lewandowski viimeisteli uransa ensimmäisellä MM-kisamaalillaan loppulukemat 82. minuutilla.

FC Barcelonaan täksi kaudeksi siirtynyt Lewandowski, 34, on tehnyt A-maajoukkuetasolla nyt 77 maalia.

Lewandowski teki myös esityön Puolan avausmaaliin, jonka laukoi Piotr Zieliński ottelun 39. minuutilla.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli dramaattinen, sillä Saudi-Arabia sai rangaistuspotkun pian Puolan avausosuman jälkeen. Maalivahti Wojciech Szczęsny torjui Salem Al-Dawsarin rangaistuspotkun ja jatkolaukauksen.

Puolan maalivahti Wojciech Szczęsny torjui Saudi-Arabian Salem Al-Dawsarin rangaistuspotkun. Kuva:  Matthew Childs / Reuters

Lauantain avausottelussa Australia voitti Tunisian 1–0 Mitchell Duken osumalla. Voitollaan Australia säilytti mahdollisuutensa päästä jatkopeleihin.

Viimeisessä alkulohkon ottelussaan kolmeen pisteeseen noussut Australia kohtaa Tanskan.

Tunisia puolestaan pelaa Ranskaa vastaan, joten sen mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ovat huonot. Tunisialla on kahden pelin jälkeen yksi piste tasapelistä Tanskaa vastaan.

HS seuraa tässä artikkelissa MM-kisojen tapahtumia hetki hetkeltä kentällä ja sen ulkopuolella. Seuranta löytyy artikkelin alaosasta.