MM-kultaa! Jasmin Kähärä jätti norjalaiset taakseen: ”Vihdoin”

Jasmin Kähärä voitti alle 23-vuotiaiden MM-kultaa.

Suomen Jasmin Kähärä sivakoi alle 23-vuotiaiden MM-kultaa naisten sprintissä.

Kähärä voitti Kanadan Whistlerissä toiseksi tulleen Norjan Kristin Austgulen Fostnäsin 0,71 sekunnilla.

– Oli kyllä ihan mahtava päivä. Vihdoin tuli kauan metsästetty mitali ja vielä kultaisena, ihan huikeaa. Suksi oli älyttömän hyvä koko päivän ja kulku hyvää. Olen tosi tyytyväinen, Kähärä iloitsi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kolmas oli Norjan Sigrid Leseth Föyen. Hän hävisi Kähärälle 1,16 sekuntia.

Muista suomalaisista Amanda Saaren kisa päättyi välieriin ja Hilla Niemelän alkueriin. Vilma Ryytty karsiutui ensimmäisenä erävaiheesta ja oli 31:s.

22-vuotias Kähärä oli viime talvena Suomen joukkueessa Pekingin olympialaisissa.

Miesten kulta Norjaan, himmeämmät mitalit Ruotsiin

Miesten sprintin voittoa juhli Norjan Ansgar Evensen, joka voitti toiseksi tulleen Ruotsin George Erssonin 0,8 sekunnilla. Kolmas oli Ruotsin Emil Danielsson, joka hävisi Evensenille 0,82 sekuntia.

Paras suomalaismies oli välieriin selviytynyt Wiljam Mattila. Miska Poikkimäki ja Emil Liekari karsiutuivat alkuerissä.

Lisäksi Johannes Vuorela karsiutui erävaiheesta jäätyään karsinnassa sijalle 51.