MM-kultaa Suomeen! Niko Anttolalta, 19, mahtava hiihto – löi norjalaiset tylysti

Niko Anttola jätti muut kilpailijat taakseen Kanadassa.

Niko Anttola on kovassa vireessä nuorten kisoissa. Kuva:  Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen Niko Anttola, 19, sivakoi alle 20-vuotiaiden MM-kultaa kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailussa Kanadan Whistlerissä. Kilpailu hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

Toiseksi sijoittui Norjan Lars Heggen ja kolmanneksi hänen maanmiehensä Thomas Mollestad.

Heggen jäi Anttolasta 5,9 sekuntia ja Mollestad 7,2 sekuntia. Anttola hallitsi kilpailua heti alusta lähtien ja piti piikkipaikkansa loppuun saakka.

Anttola voitti jo aiemmin hopeaa 20 kilometrin yhteislähtökisassa, joten mitali on Suomen hiihtolahjakkuudelle tämän talven kisojen toinen.

Suomi on pärjännyt erinomaisesti ja voittanut yhteensä jo kuusi mitalia Kanadan kisoista. Eevi-Inkeri Tossavainen voitti U20-sarjan sprintissä (p) kultaa ja maanantaina 20 kilometrin yhteislähdössä (p) pronssia.

Eero Rantala nappasi pronssia U20-miesten sprintistä ja Jasmin Kähärä kultaa U23-naisten sprintistä.