Finland

Muuttuiko mikään? Koeajossa uusi Opel Crossland – jonka mallinimestä tipahti muuten X

Koeajo: Opelin pieni tila-auto Crossland umpimaskitettiin muun Opel-malliston näköiseksi.

Sähköautomuodin mukaisesti umpimalliseksi muuttunut nokkamaski pitää Opel Crosslandin tapauksessa sisällään bensiinikoneen.

Opelin uusi umpinainen keulailme leviää koko mallistoon – mistä tuoreimpiin esimerkkeihin kuuluu hiljattain uudistunut Opel Crossland.

Upouudesta nokkailmeestä huolimatta kyseessä on tuttu pikkukokoluokan tila-auto, jossa paukut on laitettu mahdollisimman suuriin sisätiloihin sekä kaikinpuoliseen helppokäyttöisyyteen.

Suomeksi sanottuna Crosslandin valttikortit löytyvät siis yhä sisustasta ja sen muokattavuudesta, mikä puolestaan näkyy esimerkiksi suurimmillaan puoleentoista kuutioon laajenevassa tavaratilassa ja takaosan liukuistuimessa.

Nokkauudistetun Crosslandin malli-ikä näkyy muun muassa mittaristossa, josta puuttuvat uusimmat digikotkotukset. Arjen käytettävyyttä tämä ei kuitenkaan haittaa.

Vaikka kyseessä on niin sanottu mallipolven puolivälin uudistus, rajoittuvat auton tekniset uudistukset hieman yllättäen vain muutamiin teknisiin alusta- ja ohjauslaitemuokkauksiin.

Opelin mukaan kyseisillä muutoksilla on haettu lisää tukevuutta ennen kaikkea kovavauhtiseen maantieajoon, joskin tämän toteaminen oli ilman vertailuyksilöä mahdotonta.

Lue lisää: Uunituore lista julki: Ainakin nämä automallit kisaavat Vuoden Auto Suomessa 2022 -tittelistä

Aiemmin moitittua sivutuuliherkkyyttä Crosslandissa ei kuitenkaan koeajon puitteissa voinut havaita.

Etuosan uusi ”kulmavaloilme” jatkuu myös takana. Maastomaisista puskurimuoveista huolimatta Crossland ei ole mikään katumaasturi.

Pientä varuste-uutta autosta kuitenkin löytyi, eli ilmeuudistus on tuonut tullessaan myös uuden urheilullisen GS Line -varustetason.

Sen tekniikkapohjana on aina 130-heppainen bensaturbomoottori automaatilla ja erikoisherkkuina esimerkiksi sportti-istuimet, 17-tuumaiset vanteet sekä värillinen ulkokatto.

Lue lisää: Opelista tulee vain sähköautojen valmistaja – legendaarinen malli palaa

Ikävää kuitenkin on, että auton alussa mainituista tilankäyttöerikoisuuksista kiintoisin eli liukuva takaistuin on paketoitu jostain syystä vain GS Line -version yhteyteen.

Muuhun mallistoon kyseistä varustetta ei siis saa erikoisesti edes rahalla.

Jalkatilaa on takana mukavasti, mutta pisimmillä voi ahdistaa korkeudesta. Liukuva takaistuin ei yllättäen kuulunut ajettuun Innovation Plus -malliin lainkaan.

Varustelun ja hintansa suhteen Crossland on joka tapauksessa yhä varsin hyvä ellei jopa aiempaa versiotaan parempi auto.

Tästä esimerkkinä koeajettuun Innovation Plus -malliversioon kuuluvat vakiona muun muassa kaistavahti ja liikennemerkkien tunnistus, tehdasnavi, AGR-urheiluistuimet sekä takapysäköintitutka.

Lue lisää: Kaupat tehnyt havaitsi kahden viikon jälkeen, että Opel Astran ratti oli kuin rotansyömä

Mainittakoon vielä, että uudistuneen Crosslandin Comfort ja innovation Plus -malleihin voimalinjaksi on valittavissa myös keppivaihteinen 110-hevosvoimainen bensiinivaihtoehti.

Syvä ruuma nielaisee monenlaista kuljetettavaa. Suksiluukkua ei ole, mutta takaistuimet taittuvat kuitenkin matalaksi suhteessa 40/60.

Kaikkiaan Crossland tarjoaa tuoreimmassaankin versiossa yhä käytännöllisen ja jos mahdollista aiempaakin kiintoisammin hinnoitellun vaihtoehdon tilantarpeeseen.

Käytännössä tällaisen auton voi ajatella sopivan mainiosti esimerkiksi iäkkäämmälle pariskunnalle, jonka mukana kulkee säännöllisesti vaikkapa lastenlapsia.

Uudistuksen myötä Peugeot 2008 -sukuisen Opel Crosslandin mallinimestä tipahti muuten pois myös hiukan hämäävä X-kirjain. Sitä voi pitää ihan hyvänä asiana, sillä nelivetoahan ei tähän autoon ole edelleenkään saatavilla.

Lue lisää: Koeajossa uusi luokkatulokas Hyundai Bayon – ”Fiksu vaihtoehto”

Opel Crossland Innovation Plus 130 Turbo A

Moottori R3, 1 199 cm³, 96 kW (130 hv)/ 5 500 r/min, 230 Nm/ 1 750 r/min Suorituskyky 0-100 km/h 9,9 s, huippunopeus 201 km/h Kulutus 4,8 l/100 km 95E10 CO2-PÄÄSTÖT 137 g/km Voimansiirto A6, etuveto Mitat p 4 217 mm, l 1 765 mm, k 1 605 mm, akseliväli 2 604 mm, omamassa 1 263 kg, tavaratila 410-1 255 l, tankki 45 l Hinta 24 024 euroa

Kiitämme

Kelpo tiloja ulkomittoihin nähden

Järkihintaista ja kattavaa varustelua

Moitimme

Käytännön kulutusta

Osin rajoittunutta näkyvyyttä ulos

Football news:

Coach Angera about 1:2 with PSG: I support VAR, he corrects 70-80% of mistakes. But it's bad when you're in these 20%
Real Madrid is ready to pay Pogba 14 million euros a year, Manchester United - 20 million. The midfielder can leave the English club in the summer for free
Pochettino on 2:1 with Angers: Mbappe decides the outcome when PSG needs it
And to show what a donkey kick is in football? 50 Years ago in England they scored the best goal of the season
Sulscher on Ferguson's words about Ronaldo: We all want to see Cristiano on the pitch because of his uniqueness. But he can't play in every match
Pep on the requirement to stay on top: People judge me not by trophies, but by what will happen tomorrow
Joan Laporta: The Super League is alive, it will replace the Champions League. Juve, Real Madrid and Barcelona continue to win in the courts