Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Myyrmäen surma | Poliisi kommentoi mahdollisesti täysin sivullisen kiinniottoa: ”Meillä oli täydet perusteet epäillä”

Postinjakajan surmaa tutkitaan murhana teon raakuuden takia. Teossa ei ole tällä hetkellä ilmennyt suunnitelmallisuutta. Poliisi vapautti viikonloppuna nuoren miehen, jota ei olekaan syytä epäillä teosta.

Postinjakaja, nuori nainen, joutui väkivallan uhriksi kerrostalon edustalla viime torstaina. Todistajan mukaan mustiin pukeutunut henkilö kävi naisen kimppuun. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Kuva:  Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Myyrmäessä marraskuun puolivälissä tapahtuneen postinjakajan henkirikoksen tapahtumat ovat poliisin mukaan tällä hetkellä pääpiirtein selvillä.

Tuntematon tekijä hyökkäsi lehtiä jakamassa olleen nuoren naisen kimppuun Myyrmäentiellä sijaitsevan taloyhtiön pihassa. Asiaa on tutkittu poliisissa murhana. Tutkinnan­johtaja Tero Tyynelän mukaan rikosnimikettä perustelee teon raakuus, mutta hän ei halua avata tekotapaa tarkemmin.

”Se on tällä hetkellä tiedossa vain tekijällä ja poliisilla.”

Lue lisää: Poliisi epäilee nyt postimurhaajaksi ”mustapukuista miestä”

Tämän hetken tietojen valossa teossa ei ole ilmennyt suunnitelmallisuutta, mutta tähän on Tyynelän mukaan vaikea ottaa kantaa ilman epäilyä. Myöskään viitteitä esimerkiksi ryöstöstä tai muusta väkivaltaa ennakoineesta rikoksesta ei ole tässä kohtaa, mutta mitään tutkintalinjoja ei ole poissuljettu.

”Kyse on ollut yksinäisestä nuoresta naisesta postin jakelukärryn kanssa, [ryöstö] on yksi asia mikä pitää tutkinnassa huomioida, mutta selkeitä viitteitä sellaisesta ei voi sanoa olevan”, Tyynelä kertoo.

Uhrilta ei esimerkiksi selkeästi anastettu mitään.

Tyynelän mukaan tapaukseen ei liity viharikoksen elementtejä. Uhri oli suomalainen.

Poliisi vapautti viikonloppuna teosta epäillyn nuoren miehen. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta salaisessa vangitsemis­oikeudenkäynnissä. Tyynelän mukaan mies oli vastannut silminnäkijä­havaintoja ja ollut pukeutuneena tummiin vaatteisiin.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole tiedossa epäiltyä tekijää. Poliisi epäilee teosta ”tummiin pukeutunutta miestä”, josta on pyydetty lähettämään havaintoja.

Tyynelä muistuttaa, että näin vakavissa rikostapauksissa esimerkiksi teletiedot tarkistetaan aina. Näiden lisäksi on kuitenkin ollut muuta näyttöä, jota hän ei nyt lähde avaamaan.

”Näytön pitää olla vahvaa ja se, että joku näkee tummiin pukeutuneen henkilön, ei tietenkään riitä.”

Tyynelän mukaan poliisi on tutkinnan alusta alkaen pyrkinyt selvittämään tapahtumia Myyrmäessä ja pyytänyt yleisöltä havaintoja alueella liikkuneesta tummiin vaatteisiin pukeutuneesta henkilöstä.

Poliisin näkökulmasta tutkinta ei ole hidastunut tai epäonnistunut, vaikka epäiltynä olikin henkilö, jolla ei vaikuta olleen tapahtumien kanssa mitään tekemistä.

”Tällaisia rikoksia kun tutkitaan, niin ihmisiä otetaan kiinni, ja loppupeleissä meillä ja käräjäoikeudella oli täydet perusteet epäillä henkilöä sillä näytöllä mikä siinä vaiheessa oli.”

Mediassa on viime päivinä nostettu esiin muita Vantaalla tapahtuneita väkivaltatekoja, joissa on ollut samanlaisia piirteitä.

Muun muassa Mtv ja Ilta-Sanomat ovat nostaneet uutisissaan esille Vantaan Simonkylässä marraskuun alussa tapahtuneen puukotuksen, jossa tummiin vaatteisiin pukeutunut mies oli aamuyön tunteina hyökännyt taloyhtiön pihassa uhrin kimppuun.

Vantaan Jokiniemessä tapahtui vuosi sitten marraskuussa myöskin puukotus, jossa naista puukotettiin ryöstön yhteydessä.

Tyynelän mukaan tässä vaiheessa ei ole syytä lähteä yhdistämään näitä juttuja toisiinsa, mutta tätäkään mahdollisuutta ei suljeta täysin pois.