Finland

Naisten lentopallomaajoukkue joutui karanteeniin Slovakiassa: ”Kaikki on vielä auki”

EM-karsinta keskeytyi, mutta karanteeni ei vaaranna jo saavutettua lopputurnauspaikkaa.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen urakka keskeytyi lauantaina karanteeniin Slovakian Nitrassa pelatussa EM-karsintaturnauksessa. Lopputurnauspaikan edellispäivänä varmistanut maajoukkue joutui luovuttamaan perjantai-illan ottelun Slovakiaa vastaan, mutta karanteeni ei vaaranna Suomen kisapaikkaa.

Joukkueen yksi koronatesti osoittautui perjantaina positiiviseksi, ja Suomen viranomaiset määräsivät joukkueen sen jälkeen karanteeniin.

– Eilen tuli puolitoista tuntia ennen matsin alkua positiivinen pcr-testin tulos. Järjestäjät päästivät muun porukan vielä pelaamaan, ja sen jälkeen asiaa on selvitelty joukkueen ja Olympiakomitean lääkärien kanssa, lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen kertasi tapahtumien kulkua lauantaina.

– Lääkärit konsultoivat asiasta terveysviranomaisia, joilta tuli viralliset paperit karanteenista ja vahva suositus, ettei myöskään matkusteta. Eli meillä on porukka nyt Slovakiassa jonkun aikaa.

Euroopan lentopalloliitto CEV vahvisti lauantaina, ettei karanteeni vaaranna Suomen paikkaa EM-lopputurnauksessa, joka järjestetään elo–syyskuun vaihteessa.

– Luojan kiitos tällä ei ole vaikutusta lopputurnauspaikkaan. On sentään se saletissa, Karjalainen jatkoi.

Lentopalloliitto selvittää parhaillaan Slovakian turnauksen järjestäjien kanssa Suomen joukkueen karanteenijärjestelyitä.

– Kaikki on vielä auki, mutta se on seuraava rasti. Etappi kerrallaan on ollut pakko mennä, mutta oletettavasti slovakialaiset auttavat järjestelyissä ja suomalaisille järjestyy hotelli, Karjalainen kertoi.

EM-kisojen 2021 lopputurnauksen järjestäjämaat Serbia, Bulgaria, Kroatia ja Romania saivat EM-kisapaikat ilman karsintoja. Lisäksi suorat paikat saavat edellisten EM-kisojen sijoitustensa ansiosta Turkki, Italia, Puola, Hollanti, Saksa, Venäjä, Belgia ja Azerbaidzhan.

Lopputurnaus pelataan 24 joukkueen voimin.

Football news:

Glick after 1:1 with Spain: For Poland, the Euro is just beginning
Muller-Gozensu after 4-2 with Portugal: No wonder you only ran for 60 minutes. You are playing in Italy
Spain will be in the play-offs, I'm sure. Alba about the Euro
Mendieta about 1:1 with Poland: Spain acted very monotonously
Lewandowski about 1:1 with Spain: Our plan worked. Poland will not be the favorite in the game against Sweden
Pau Torres: Spain will do everything to reach the next round of the Euro. You need to believe in yourself
Enrique pro 1:1 with Poland: I expected more superiority from Spain. No one said that it would be easy