logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Norjan puolustus­ministeriö kertoo gps-häirinnän tulleen Venäjän maa­voimista Kuolan niemi­maalta

Norjan puolustusministeriö on kertonut, että Venäjä häiritsi gps-signaalia Naton sotaharjoituksen aikana loka–marraskuussa.

Asiasta kertoivat tiistaina muun muassa norjalaismediat ja uutistoimisto AFP.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


”Tiedämme, että signaalihäirintää havaittiin lokakuun 19. päivän ja marraskuun 7. päivän välisenä aikana. Se oli peräisin Venäjän maavoimista Kuolan niemimaalta”, Norjan puolustusministeriöstä kerrottiin AFP:n mukaan.

Ministeriöstä lisättiin, että tilannetta tarkkaillaan.

Viime viikolla Lapissa annettiin varoitus mahdollisesti Venäjän aiheuttaman gps-häirinnän vuoksi.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Pääministeri Juha Sipilä arvioi sunnuntaina Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että Venäjä mahdollisesti oli Pohjois-Suomessa tapahtuneen lentoliikenteen häirinnän takana.

”On mahdollista, että Venäjä on ollut häiritsevä osapuoli, sellaista kyvykkyyttä tiedetään Venäjällä olevan”, Sipilä arvioi.

Maanantaina Venäjän hallinto ilmoitti, että sillä ei ole tiedossa, että Venäjä olisi häirinnyt gps-satelliittipaikannusta Pohjois-Suomessa.


Themes
ICO