Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Onko sinulla tämä joulu­kuusi? Lopeta käyttö heti!

Kuusen eräässä oheisosassa piilee sähköiskun vaara.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa kevään kynnyksellä mahdollisesti vaarallisesta muovikuusesta. Tuotteessa piilee nimittäin sähköiskun vaara, virasto kertoo Vaarallisettuotteet.fi -sivustollaan.

Grande Orchidée -yrityksen 150-senttisen muovisen joulukuusen verkkoliitäntäkoje ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan standardin EN 61558 vaatimuksia. Tuotteen verkkoliitäntäkojeen muuntajan ensiö- ja toisiokäämien välinen eristys ei täytä vahvistetulle eristykselle standardissa asetettuja vaatimuksia, Tukes linjaa.

Joulukuusen verkkoliitäntäkojeessa piilee sähköiskun vaara. Kuva:  Tukes

Mikäli tällaisen kuusen valosarjoineen ja verkkoliitäntäkojeineen omistaa, tulisi ne poistaa käytöstä välittömästi.

Havaittu vaara koskee vain tuotteen verkkoliitäntäkojetta. Valosarjalla ja verkkoliitäntäkojeella myydyn tuotteen tapauksessa yritys pyytää palauttamaan tuotteen.

Tuotetta on myyty myös ilman valosarjaa ja verkkoliitäntäkojetta, yritys kertoo.

Tukesin yhteydenoton jälkeen yritys on vapaaehtoisesti lopettanut tuotteen myynnin ja on ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla jälleenmyyjillä ja loppukäyttäjillä olevat tuotteet saadaan kerättyä takaisin.

Yritys antaa lisätietoja toimintaohjeista, tuotteen aiheuttamasta vaarasta sekä jälleenmyyntipaikoista. Mahdollisessa ongelmatilanteessa kuluttajansuojan osalta ohjeita ja sovitteluapua antaa kuluttajaneuvonta.