Finland

Oulu jälleen isojen kaupunkien ykkönen terveyttä edistävässä liikunnassa

Liikunnan osalta tarkastelussa on kuusi osa-aluetta, jotka ovat sitoutuminen, johtaminen, seuranta ja tarveanalyysi, voimavarat, osallisuus sekä muut ydintoiminnot.

Liikunnan osalta tarkastelussa on kuusi osa-aluetta, jotka ovat sitoutuminen, johtaminen, seuranta ja tarveanalyysi, voimavarat, osallisuus sekä muut ydintoiminnot.

Kuva: Susanna Eksymä

Terveyttä edistävä liikunta on Oulussa parhaimmalla tasolla verrattuna Suomen muihin suurimpiin kaupunkeihin, joita ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere ja Turku. Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) juuri julkaistuista tiedoista vertailutietokanta TEAviisarissa.

Oulun pistemäärä terveydenedistämisaktiivisuudessa on 89. Kakkossijalla oleva Vantaa on kolmen pisteen päässä. Oulu on pitänyt kärkipaikkaa hallussaan myös aiempina vuosina.

Tietoja kerätään muun muassa terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi ja sen edellytysten luomiseksi liikuntalain mukaisesti.

Liikunnan osalta tarkastelussa on kuusi osa-aluetta, jotka ovat sitoutuminen, johtaminen, seuranta ja tarveanalyysi, voimavarat, osallisuus sekä muut ydintoiminnot. Käytännössä pisteitä saa esimerkiksi liikunnan huomioimisesta yleiskaavasuunnittelussa, liikuntapaikkojen kohtuullisista käyttömaksuista ja asukkaiden osallistumisesta liikuntapaikkojen kehittämiseen.

Terveydenedistämisaktiivisuutta seurataan liikunnan lisäksi perusterveydenhuollon, perusopetuksen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten sekä kuntajohdon osalta.

Tiedot perustuvat joka toinen vuosi toteutettavaan tiedonkeruuseen, joka koskee kaikkia Manner-Suomen kuntia. Vuonna 2020 tiedot toimitti ennätykselliset 286 kuntaa eli 97 prosenttia kunnista.

Football news:

Ibrahimovic met with the Swedish national team coach in Milan
Тот Tottenham midfielder Winks scored from 49 yards. This is the 3rd result in the Europa League, all - in this draw
This miss will hurt all men: Molde player missed from half a meter and drove into the bar
Mikel Arteta: I am Very happy with Pepe's game against Molde. Arsenal played well overall
Napoli players came out in t-shirts with Maradona's name and number 10 for the Europa League match
Daniele Bonera: Milan is happy with the game with Lille and only regrets the result
Neymar on Maradona: You will always remain in our memory. Football is grateful to you