logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Pahamaineisen huume­paronin El Chapon oikeuden­käynti alkaa New Yorkissa – ei saa halata vaimoaan turvallisuus­syiden takia

Huumeparonina tunnetun Joaquin ”El Chapo” Guzmán Loeran oikeudenkäynti alkaa tiistaina brooklynilaisella oikeustalolla New Yorkissa Yhdysvalloissa. Luvassa on kiihkeää maailmanlaajuista kiinnostusta ja poikkeuksellisia turvatoimia.

Maailman vaarallisimpiin huumepäälliköihin lukeutuva Guzmán ei saa esimerkiksi halata vaimoaan ennen oikeudenkäyntiä, koska tuomari on kieltänyt sen turvallisuussyistä.


Oikeudenkäynnin valamiehistön jäsenten nimet salataan, ja aseistautuneet poliisit kuljettavat heidät oikeustalolle ja sieltä pois. Myös todistajia suojellaan tarkkaan. Heidän joukossaan on esimerkiksi Guzmánin kartellin entisiä jäseniä, kertoi uutistoimisto Reuters.

Syyttäjien mukaan tiukat turvatoimet ovat tarpeen, koska Guzmánilla on historiaa mahdollisten todistajien pelottelusta ja murhien tilaamisesta. Guzmánin lakimiesten mukaan tällaiset syytökset ovat perusteettomia, kertoi Reuters.


Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjien mukaan Meksikon pahamaineista Sinaloan huumekartellia johtanut Guzmán, 61, on ohjannut valtavia määriä heroiinia, kokaiinia, kannabista ja metamfetamiinia Yhdysvaltoihin.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Huumeparonia vastaan on nostettu 17 syytettä. Häntä uhkaa elinkautinen vankeustuomio, jos hänet todetaan syylliseksi, kertoi Reuters. Oikeuskäsittely voi kestää jopa neljä kuukautta.

Guzmánia on pidetty eristyksessä Manhattanilla sijaitsevassa vankilassa, joka on yksi maailman tarkimmin vartioiduista. Oikeustalolle hänet siirretään autosaattueessa, johon kuuluu muun muassa ambulanssi ja Yhdysvaltain erikoisjoukkoja. Brooklynin silta suljetaan joka kerta, kun saattue ajaa oikeustalolle ja sieltä takaisin vankilalle.

Tämä aiheuttaa huomattavia häiriöitä liikenteessä ja ärtymystä kaupungin asukkaissa.


Guzmán jäi kiinni Meksikossa vuonna 2016. Hänet luovutettiin Yhdysvaltoihin viime vuonna, minkä jälkeen häntä on vartioitu tarkasti.

Taustalla on kaksi pakoa tarkoin vartioidusta meksikolaisvankilasta. Tarinan mukaan Guzmán pakeni kerran pyykkikärryyn piiloutuneena ja kerran 1,5 kilometriä pitkästä tunnelista, joka oli kaivettu hänen sellinsä suihkusta vapauteen.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Huumeiden salakuljettamisen lisäksi Sinaloan kartelli on ollut merkittävässä roolissa jengien välisessä huumeväkivallassa, joka on repinyt Meksikoa vuosien ajan.

Yli 200 000 ihmistä on kuollut sen jälkeen, kun Meksikon silloinen presidentti Felipé Calderon julisti huumeiden vastaisen sodan alkaneeksi vuonna 2006.


Themes
ICO