Finland

Perus­suomalaisista suurin puolue kuudessa kunnassa – puolue­sihteeri Grönroos: ”Hyvä alku”

Simo Grönroos harmitteli alhaista äänestysprosenttia.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos oli tyytyväinen puolueen vaalimenestykseen.

– Erinomainen tulos. Tämä on puoluehistorian paras kuntavaalitulos, Grönroos sanoi ISTV:n maanantaiaamun jälkilöylylähetyksessä.

Grönroosin mukaan alhainen äänestysprosentti pelasi perussuomalaisia vastaan.

– Se jonkin verran rokotti kannatusta gallupeihin nähden.

Perussuomalaiset voitti suurimman puolueen paikan kuudessa kunnassa: Kihniössä, Haminassa, Kankaanpäässä, Orimattilassa, Hämeenkyrössä ja Ylöjärvellä.

– Se on hyvä alku, saadaan kuntakenttään enemmän valtaa ja perussuomalaisten ääni kuuluviin.

Perussuomalaiset ovat olleet eduskuntavaalimittauksissa gallupien ykkönen yli kahdenkymmenen prosentin kannatuksella. Kuntavaalien tulos jäi kuitenkin vain 14,5 prosenttiin. Grönroos selittää eroa sillä, että eri vaaleissa keskustellaan eri asioista.

– Perussuomalaisten kannattajia huolestuttaa eniten kehitys, joka valtakunnan tasolla on käynnissä maahanmuuttopolitiikassa, EU-politiikassa ja liian kunnianhimoisessa ilmastopolitiikassa.

– Kuntavaalien teemat eivät aina herätä ihmisiä uurnille.

Grönroosilta kysyttiin, miksi alueilla kuten Helsingissä, joissa on paljon maahanmuuttoa, perussuomalaisten kannatus on heikompi kuin muualla maassa.

– Suuremmat kaupungit ovat perinteisesti punavihreitä. Sinne kerääntyy kaikenlaisia valtion virkamiehiä ja mediaa, siellä ei äänestetä perussuomalaisia, Grönroos vastasi.

Grönroosin mukaan maahanmuuttovoittoisissa lähiöissä perussuomalaisilla on kuitenkin suuri kannatus. Hän jatkoi, että kaupunkeihin syntyy punavihreitä kuplia, joissa ei tiedetä, mitä kaupungin toisella laidalla tapahtuu.

Football news:

Fati started working with the ball. The Barca winger has not played since November due to a knee injury
De Jong has a calf muscle sprain. Barca midfielder will miss part of the pre-season
Back in November, De Bruyne told Guardiola that City should buy Grealish
Liverpool wants to get 12.75 million pounds for Shaqiri
Grealish to City for 100 million is the most expensive transfer in the history of the Premier League. With Pep, the club spent a billion euros
Grealish has already signed a contract with Man City and talked to Guardiola
VAR reforms in the Premier League: offside lines will make it thicker, they will not assign penalties for small contact (as with Sterling against Denmark)