logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland
An article was changed on the original website

Pirkka-viinien tuleminen herätti huomiota, mutta menevätkö ne kaupaksi? Uusi tuote on tulossa, K-ryhmä kertoo

Kerroimme tammikuussa kolmen Pirkka-merkin alla nimetyn tuotteen tulemisesta Alkoihin.
Jutussa kerrottiin, että Pirkka-punaviinit ja Pirkka-samppanja maksavat halvimmillaan 29 euroa, samppanjan hinnan ollessa peräti yli 40 euroa. Juttuun haastateltu, viinien maahantuontia edustavan Kespron Ruut Laakso uskoi markettimerkin sopivan arvokkaisiin viineihin.

Uutinen herätti kiinnostusta, mutta myös kysymyksiä.

– Ilahduin kovin tästä uutisesta, mutta hinnat ovat aivan liian korkeita, Ilta-Sanomien lukija kommentoi juttua.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


– Emme lähteneet näissä hinta edellä, vaan halusimme tarjota mahdollisimman laadukkaita viinejä. Viinien hinnoittelu omassa kategoriassaan on kilpailukykyinen, Laakso kommentoi Ilta-Sanomille.

K-ryhmän tiedotteessa Kespron johtaja Mika Halmesmäki oli odottavalla kannalla.

– Toki nyt on myös mielenkiintoista nähdä mitä tunteita ikoninen Pirkka-brändi herättää viinipullon kyljessä, Halmesmäki sanoi tiedotteessa.

Kiinnostuksesta kerrotaan, mutta ei luvuista

Helsingin Uutisten mukaan Pirkka-samppanja ja Pirkka Barolo Riserva 2011 -punaviini ovat kiinnostaneet kuluttajia. Ruut Laakso kuvailee lehdessä ”viinien menekin jopa hieman ylittäneet odotukset”. Myyntilukuja jutussa ei kuitenkaan kerrottu.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut tiistaina Kespron edustajaa kertomaan, kuinka viinit on otettu vastaan.

Alkosta vastattiin, ettei yksittäisen tuotteiden myyntilukuja julkaista, eikä niistä esitetyistä kysymyksistä tai palautteista voida kertoa julkisesti.

Tuotteet ovat tilausvalikoimassa, eli niitä voi tilata kaikille paikkakunnille. Tiistaina Alkon sivuilla näkyvien saatavuustietojen mukaan tuotteita oli saatavilla myymälöistä ainakin Helsingissä, Turussa, Kajaanissa, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Kolarissa, Oulussa, Ylöjärvellä ja Kittilässä.

Vain vähän myymälöissä

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo ainoastaan julkisia tietoja, eli sen, kuinka monessa myymälässä Pirkka-viinejä on tällä hetkellä myynnissä. Se kertoo osaltaan tuotteiden laajemmasta suosiosta, sillä asiakkaiden toiveet vaikuttavat eri Alkojen tuotevalikoimiin.

– Pirkka-punaviinejä on myynnissä kuudessa myymälässä, samppanjaa seitsemässä, Vilkuna kertoo tilanteesta viikolla seitsemän.

Alkolla on 359 myymälää sekä noin 70 myymäläverkostoa täydentävää noutopistettä Suomessa.

Näiden lukujen valossa ei siis ainakaan vielä voida puhua valtavan suuresta suosiosta.

Valkoviini tulossa

Valmistajat uskovat tuotteisiinsa.

– Kaikkia kolmea Alkon tilausvalikoimaan tuotua viiniä on myyty melko tasaisesti, mutta arvostelumenestys on kasvattanut Barolon suosiota viime päivinä, K-ryhmän viestinnästä kerrotaan.

– Virallisia palautteita viinejä koskien ei ole K-ryhmälle ja Kesprolle asti tullut, mutta vastaanotto sekä mediassa että somessa on ollut positiivista. Tämän hetken valikoimaa on tarkoitus jatkaa ainakin toistaiseksi, eli niitä tilataan Kesprolle lisää aina tarpeen mukaan, viestinnästä kerrotaan vielä.

Uusia Pirkka-viinejä on vielä tulossa.

– Valkoviinien osalta listausprosessi on vielä kesken, mutta niiden pitäisi tulla tilausvalikoimaan tämän kuun loppuun mennessä, tarkkaa päivää emme vielä pysty sanomaan, K-ryhmän viestinnästä kerrotaan lisäksi.


Themes
ICO