Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Poliisi | Itä-Uudenmaan poliisin tehtävämäärä vakiintui ”talviselle tasolle”

Poliisi hoiti viikon aikana yli 1 700 hälytystehtävää. Kotihälytystehtävien määrä lisääntyi viikon aikana edellisiin verrattuna.

Itä-Uudenmaan poliisi hoiti kuluneen viikon aikana yli 1 700 hälytystehtävää. Kuvituskuva.

Itä-Uudenmaan poliisi on kuluneen viikon aikana valvonut rattijuopumus- ja pikkujoululiikennettä, jalkautunut nuorison suosimiin kohteisiin ja hoitanut yli 1 700 erilaista hälytystehtävää, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan partio jalkautui viikonlopun aikana kauppakeskuksiin ja nuorten suosimiin kohteisiin eri puolilla poliisilaitoksen aluetta.

Lauantaina partio jalkautui Vantaalla kauppakeskus Dixiin, Jumboon ja Myyrmanniin. Dixissä partio poisti parikymmentä häiriötä aiheuttanutta nuorta, muualla kauppakeskuksissa oli rauhallista.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueen kokonaistehtävämäärä on nyt vakiintunut talviselle tasolle, tiedotteessa kerrotaan. Vähenemistä edelliseen viikkoon verrattuna oli vain muutaman kymmenen tehtävän verran.

”Kotihälytystehtävien määrä sen sijaan nousi hieman edellisiin viikkoihin verrattuna ja nousua oli etenkin henkilö häiriöksi -tehtävissä”, komisario Miika Laine kertoo tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisin poliisipartiot ja monialainen Rapido-ryhmä ovat hoitaneet kuluneen viikon aikana syyteharkintaan myös pienempiä, nopeasti hoidettavia rikosasioita niin kutsutun yhden kosketuksen periaatteella.

”Entistä nopeampien prosessien kehittäminen sekä rikostutkinnan tukeminen onkin ollut vuoden 2021 aikana yksi poliisilaitoksemme painopisteistä”, ylikomisario Jussi Huhtela kertoo tiedotteessa.

Liikennevalvonnassa keskityttiin viikonloppuna valtakunnalliseen rattijuopumus- ja pikkujouluvalvontateemaan.

Nopeusvalvonta sujui Itä-Uudenmaan poliisin mukaan melko rauhalliseen tapaan: vain yhtä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Muutama kuljettaja oli vailla vaadittavaa ajo-oikeutta.

Peurakolareita tapahtui Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella kuluneella viikolla yli 60. Poliisi kehottaakin autoilijoita erityiseen tarkkuuteen varsinkin aamu- ja iltahämärän aikoihin.