logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Poliisi kertoi miehen huitaisseen häntä kiinniottotilanteessa – Ylikonstaapelin syyte väärästä ilmiannosta hylättiin

Pohjanmaan käräjäoikeus on hylännyt ylikonstaapelia vastaan nostetun syytteen väärien tietojen antamisesta kiinniottotilanteen yhteydessä.

Oikeuden mukaan ylikonstaapeli oli aidosti uskonut, että kiinniotettu mies olisi huitaissut häntä ohimoon. Tähän viittaa muun muassa tilanteessa tehty nauhoitus.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Ylikonstaapeli ei siten ole tahallaan antanut esitutkinnassa vääriä tietoja.

Poliisi otti vuonna 2013 kiinni miehen, ja ylikonstaapelin kertomuksen mukaan kiinniotettu huitaisi häntä tilanteessa nyrkillä ohimoon.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Kiinniotettu tuomittiin tämän takia virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan ylikonstaapelille vahingonkorvauksia.

Vaasan hovioikeudessa ylikonstaapeli ei ollut enää varma, kuka häntä oli lyönyt eikä vaatinut syytetyltä korvauksia. Niinpä kiinniotetun miehen tuomio kumottiin ja syytteet hylättiin.

Kiinniotettu oli tallentanut keskustelua poliisiautossa. Tallenteen alussa ylikonstaapeli huutaa, että ”vittu saatana, anna olla viimeinen kerta, kun poliisia rupeat lyömään”.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Ylikonstaapeli kertoikin nyt oikeudessa, että nauha oli keskeinen syy sille, että hän pehmenteli kertomustaan hovioikeudessa ja halusi tehdä sovinnon. Nauha oli poliisille kiusallinen hänen kielenkäyttönsä takia, hän kertoi.

Oikeus piti ylikonstaapelin kertomusta uskottavana. Niinpä mies ei ollut tahallaan antanut vääriä tietoja, joten syyte väärästä ilmiannosta hylättiin.


Themes
ICO