Finland

Poliisi pelasti yksinäisen karhun­pennun Kuusamossa – ”Hieman merkillinen karhujahti”

Kuusamon Suurpetokeskuksessa Sulo Karjalainen odottaa jo pennun saapumista.

Oulun poliisilaitos kertoo Facebook-sivuillaan poliisipartion erikoisesta päivästä.

– Kuhmon poliisipartio sai ilmoituksen hieman erikoisemmasta vieraasta Pohjois-Kuhmossa. Yksinäinen, tämänvuotinen karhunpentu oli tullut talon pihaan, eikä pennun emoa näkynyt missään, poliisi kertoo sivuillaan.

Pentu joutui odottamaan emoaan pitkään.

– Pentu pysytteli lähemmäs vuorokauden ajan pihassa tai sen läheisyydessä, mutta emo ei edelleenkään saapunut sitä etsimään – eivätkä suurriistavirka-avun miehetkään löytäneet etsinnöistä huolimatta äitikarhua.

– Alkoi näyttää varsin todennäköiseltä, että pentu on jäänyt orvoksi, eikä se olisi selvinnyt kovinkaan pitkään ilman ihmisen apua. Poliisi sai selvitettyä, että Kuusamon suurpetokeskus toimii ”karhujen orpokotina” ja pentu olisi sinne kovinkin tervetullut!, poliisi kertoo sivuillaan.

Kun emoa ei kuulunut, tarvittiin nopeita toimia pennun pelastamiseksi. Poliisi kertoo Facebookissa, miten kaikki oikein tapahtui.

– Näiden tietojen valossa alkoi hieman merkillinen karhujahti, ja SRVA:n miehen saivatkin pyydystettyä pennun häkkiin. Pikkuiselle oli tarjottu myös hieman ruokaa, pieni karhunpentu kun ei kauaa selviä ilman evästä. Kooltaan karhu ei ollut juuri pientä koiraa suurempi, ja epäilevin katsein se seurasi tapahtumia kun häkki nostettiin poliisiauton kyytiin kuljetusta varten.

Karhu ei ollut juuri pientä koiraa suurempi.­

– Pentu matkasi poliisiauton kyydillä Suomussalmelle, jossa kyyti vaihtui, ja pentu jatkoi matkaansa kohti Kuusamoa. Määränpäässä se saa tarvitsemaansa osaavaa hoitoa, ja mahdollisuuden täysipainoiseen elämään. Yksin, orvoksi jätettynä se olisi menehtynyt piakkoin.

– Suuri kiitos kaikille operaatioon osallistuneille, Oulun poliisilaitos kertoo.

Sulo Karjalainen jo vastassa Kuusamossa

Kuusamon Suurpetokeskuksessa odotetaan jo pennun saapumista.

– Poliisi on minulle jo soittanut tilanteesta ja täällä pentu otetaan hyvin iloisena vastaan, keskuksen johtaja Sulo Karjalainen kertoo.

Kuusamon Suurpetokeskuksen Sulo Karjalainen kuvattuna vuonna 2018.­

– Toivottavasti pentu pääsee tänne terveenä, hän sanoo.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it