logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Poliisi tutkii Suomen tunnetuimman rokotetutkijan toimintaa – Tampereen yliopisto jätti itse tutkintapyynnön

Tampereen yliopisto teki tutkintapyynnön Rokotetutkimuskeskukseen liittyen. Keskuksen perustaja Timo Vesikari kiistää rikosepäilyt.

Tutkija pipetoi Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen laboratoriossa

Kuvituskuva Rokotetutkimuskeskuksesta. YLE / Antti Eintola

Tampereen yliopisto on jättänyt tutkintapyynnön Rokotetutkimuskeskukseen liittyen. Juttu liittyy Suomen tunnetuimman rokotetutkijan Timo Vesikarin toimintaan.

Tampereen yliopiston provosti Jarmo Takala vahvistaa asian Ylelle. Takalan mukaan esitutkinta asiassa on aloitettu.

Provostin mukaan Sisä-Suomen poliisin talousrikosyksikkö tutkii asiaa. Takala ei suostu kertomaan, mitä tutkinta koskee. Myös poliisi on vaitonainen tutkinnan syystä.

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja, tunnettu rokotetutkija Timo Vesikari jätti tehtävänsä yllättäen lokakuussa, kertoi Aamulehti syksyllä (siirryt toiseen palveluun). Syitä ei kerrottu.

Vesikari kiistää epäilyt

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on maanantaina esillä pakkokeinoasia Vesikariin liittyen.

Timo Vesikari kertoo Ylelle, että kyseessä on riita hänen ja Tampereen yliopiston välillä. Vesikari kiistää tutkintapyynnön väitteet rikosepäilyistä. Hän ei kerro tutkintapyynnön sisältöä tarkemmin, koska kyseessä on hänen mukaansa salainen asia.

Timo Vesikari rokotetutkija Tampere

Timo Vesikari kiistää rikosepäilyt. Jussi Mansikka / Yle

Rokotetutkimuskeskus on erikoistunut lasten infektiosairauksien tutkimukseen ja virusrokotteisiin.

Rokotetutkimuskeskuksessa on kehitetty myös uusi yhdistelmärokote rota- ja norovirusta vastaan. Lukuisat lapset ovat osallistuneet rokotetutkimuksiin. Viime aikoina on tutkittu esimerkiksi poikien HPV-rokotetta.

Professori Timo Vesikari on perustanut Rokotetutkimuskeskuksen.

Tampereen yliopistossa on tehty rokotetutkimuksia jo vuodesta 1979 lähtien. Nykymuotoisena Rokotetutkimuskeskus on toiminut vuodesta 2004.

Rokotetutkimuskeskukseen kuuluu tutkimuslaboratorio sekä kymmenen alueellista rokotetutkimusklinikkaa.

Rokotetutkimuskeskuksen toiminta jatkuu Jarmo Takalan mukaan normaalisti. Rokotetutkimuskeskusta johtaa nyt Tapio Visakorpi.

Themes
ICO