Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Presidentti Niinistö tapaa Viron uuden presidentin tänään

Vierailu oli alun perin tarkoitus toteuttaa jo toissa viikolla, mutta tapaaminen siirtyi Niinistön altistuttua koronavirukselle.

Viron uusi presidentti Alar Karis.

Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Viron uuden presidentin Alar Karisin Presidentinlinnassa. Presidentin kanslian mukaan tapaamisessa presidentit keskustelevat paitsi Suomen ja Viron kahdenvälisistä suhteista, myös ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista.

Presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden tapaamisen päätteeksi. Kyseessä on aiemmin tässä kuussa presidenttinä aloittaneen Karisin kauden ensimmäinen vierailu Suomessa.

Vierailu oli alun perin tarkoitus toteuttaa jo toissa viikolla, mutta tapaaminen siirtyi Niinistön altistuttua koronavirukselle. Niinistö pysytteli altistumista seuranneen viikonlopun ajan omaehtoisessa karanteenissa ja vältteli kontakteja.

Koronatestissä hänellä ei todettu tartuntaa. Niinistö palasi sittemmin karanteenista takaisin normaalirytmiin.

Niinistö altistui koronavirukselle Malmön kansainvälisessä holokaustifoorumissa, kun hän keskusteli Latvian presidentin Egils Levitsin kanssa aamiaisella. Presidentti Levits todettiin myöhemmin koronapositiiviseksi.