Finland

Presidentti Niinistö tapasi Valko-Venäjän Tsihanouskajan

Valko-Venäjän opposition johtohahmoksi noussut Svjatlana Tsihanouskaja aloitti Suomen-vierailunsa eilen.

Svjatlana Tsihanouskaja ja Sauli Niinistö istuvat maskit kasvoillaan turvavälin päässä toisistaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja tapasivat presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä tiistaina.Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tavannut Valko-Venäjän opposition johtohahmon Svjatlana Tsihanouskajan. Niinistö ja Tsihanouskaja tapasivat tiistaina presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä.

Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa Niinistö kertoo, että heidän keskusteluissaan "esillä olivat erityisesti Etyjin mahdollisuudet edistää Valko-Venäjän sisäisen keskusteluyhteyden luomista”.

Yle haastatteli Tsihanouskajaa maanantaina tämän saavuttua Suomeen. Silloin hän kertoi toivovansa Suomen voivan olla välittäjänä opposition, maata johtavan Aljaksandr Lukašenkan ja Venäjän välillä.

– Suomi voisi olla linkki pyöreän pöydän neuvotteluihin, joissa myös Venäjä on mukana, tai auttaa vaikuttamaan Venäjän kautta poliittiseen tilanteeseen, Tsihanouskaja sanoi.

Lue lisää Tsihanouskajan ajatuksista täältä: Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja Ylelle: Suomi voisi auttaa neuvotteluissa Lukašenkan ja Venäjän kanssa

Tsihanouskaja tapaa tällä viikolla Suomessa myös pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.). Vierailua isännöi kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.)

Tsihanouskaja on vieraillut useissa Euroopan maissa tarkoituksenaan kerätä tukea Valko-Venäjän oppositiolle, jota Lukašenka on pyrkinyt tukahduttamaan väkivaltaisesti elokuun presidentinvaalien jälkeen.

Lue myös: Valko-Venäjän oppositiojohtaja vierailee Suomessa: Kotiäiti ryhtyi presidenttiehdokkaaksi, joutui maanpakoon ja tapaa nyt maailman johtajia

Football news:

Man City have agreed to transfer 17-year-old winger Fluminense Kaiki for 12 million euros
Fonseca on 1:1 with Atalanta: Roma was better in the second half and showed character
Five years ago, esports was building its own Super League. The project failed due to the dissatisfaction of the players
Keylor Navas is the best Ligue 1 player in March
Rodgers on 3-0 with West Brom: Leicester can play much better
Sorokin on the additional Euro matches in St. Petersburg: The decision should be made at the political level. While it is not accepted
Gasperini on 1-1: Atalanta should have beaten Roma