Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ranska | ”Ranskan Trumpiksi” kutsuttu Éric Zemmour julisti pyrkivänsä presidentiksi – tahtoo ”pelastaa Ranskan”

Zemmour asettaa itsensä osaksi Ranskan uljasta historiaa. Hänen tuoreella videollaan viholliskuvina ovat tuttuun tapaan muslimit ja liberaalit.

Ruutukaappaus tiistain videolta, jolla Éric Zemmour vahvisti pyrkivänsä Ranskan presidentiksi.

Ranskan kevään 2022 presidentinvaalit siirtyivät astetta lähemmäs kuumaa vaihetta, kun perinteisen politiikan ulkopuolelta noussut Éric Zemmour julistautui virallisesti ehdokkaaksi.

”Ei ole enää aika uudistaa Ranskaa”, Zemmour sanoi tiistaina julkistetulla videolla, jolla hän vahvisti aikeensa. ”Kyse on Ranskan pelastamisesta.”

”Ranskan Trumpiksi” luonnehdittu 63-vuotias Zemmour tunnetaan televisiokasvona, toimittajana ja poleemisena kirjailijana. Tämän vuoden mittaan hän on noussut varteenotettavaksi tekijäksi, jolla kyselyjen mukaan voisi olla mahdollisuus päästä presidentinvaalien toiselle kierrokselle ohi Marine Le Penin.

Zemmour ja Le Pen ovat molemmat oikeistopopulisteja, jotka kampanjoivat maahanmuuttoa, Euroopan unionia ja liberaalia elämänmenoa vastaan. Zemmour menee kuitenkin Le Penistä selvästi oikealta ohi.

”He ovat kätkeneet teiltä totuuden siitä, että meidät syrjäytetään omassa maassamme”, Zemmour sanoi maahanmuutosta. ”Heillä” Zemmour viittasi perinteisten oikeisto- ja vasemmistopuolueiden poliitikkoihin.

Zemmourin kymmenminuuttinen vaalivideo on jylhän mahtipontinen. Siinä on käytössä koko perinteinen ranskalaiskuvasto Jeanne d’Arcista ja Napoleonista alkaen. Tähän Ranskan sankarijatkumoon ehdokas Zemmour asettuu.

Vihollisvoimana ovat muslimit ja liberaalit, jotka Zemmourin puheissa tuhoavat Ranskan hienon perinnön ja saavat ”oikeat” ranskalaiset tuntemaan itsensä vieraiksi omalla maallaan.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros on huhtikuussa 2022. Toinen kierros pidetään, jos kukaan ehdokkaista ei saa yli 50:tä prosenttia äänistä.

Istuva presidentti, La République en Marche -puolueen perustanut Emmanuel Macron pyrkinee jatkokaudelle.

Tuoreimmissa kyselyissä Macron kannatus on 25 prosentin paikkeilla. Le Peniä kannattaa noin 20 prosenttia kyselyihin vastanneista, Zemmouria viitisentoista prosenttia.

Lue lisää: Berberi­juutalaisen algerialais­perheen poika haluaa kieltää ulkomaiset nimet ja on ohittanut Ranskan presidentti­kilvassa jopa Le Penin oikealta