Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Redrama retkahti kesällä 12 vuoden raittiuden jälkeen ja katosi lähipiiriltään kuukaudeksi – kertoo nyt, miten ”hulluus” iski: ”Hävettää”

Redraman pitkä raittiusjakso katkesi kesällä retkahdukseen. Nyt päihteetöntä elämää lasketaan taas päivä kerrallaan. – Minun piti kaatua vielä kerran.

”En ole koskaan täysin turvassa. Vaikka olen ollut vuosia toipunut, välillä sekoilen ja käyttäydyn huonosti”, Redrama sanoo riippuvuudestaan. Kuva:  Liisa Valonen

”Hävettää”, rap-artisti Redrama puuskahtaa puhelun toisessa päässä. Miehestä ei ole kuukauteen kuulunut mitään. Lähipiiri ja työkuvioiden tutut ovat olleet huolissaan katoamistempusta.

– Jouduin kaatumaan vielä kerran. Retkahdin, ääni kertoo.

– Nyt olen jälleen vertaistuen ja hoidon piirissä. Elän raittiina päivän kerrallaan.

Soitto tulee mökiltä, jonne Redrama eli muusikko Lasse Mellberg, 44, on vetäytynyt äitinsä ja veljenpoikansa kanssa. Pahoittelujen lisäksi äänestä kuuluu helpotus: pahin on ohi.

– Kun se ”hulluus” iski, tuntui kuin olisin katsonut elämääni sivusta, mies kuvailee.

Omien sanojensa mukaan Redrama ei tällä kertaa hillunut baareissa tai kaduilla, mutta hänen oli vaikea pyytää apua. Kun Redrama lopulta tajusi olevansa toimintatapoineen hengenvaarassa, hän palasi vertaisryhmäänsä ja vietti tiiviisti aikaa sieltä saamansa kummin seurassa. Hän sai apua ja voimaa, kuten 12 vuotta sitten, kun hän edellisen kerran raitistui.

– Elokuun loppupuolella lähden kuukauden mittaiseen Minnesota-hoitoon. Se asia on nyt sovittu, hän sanoo.

Redrama ehti olla raittiina 12 vuotta. Sitä ennen hänellä oli mennyt roppakaupalla olutta, viskiä ja kokaiinia, kunnes hyvän olon tunnetta ei enää tullutkaan, ei edes sekunniksi. Sen sijaan vastaan tuli pohja.

Lopun pelko ajoi miehen silloin vertaisryhmään. Nyt Redrama uskoo, että hänet pelasti tuolloin juurikin vertaisryhmän tuki, Jumala sekä hän itse myöntämällä tilanteensa.

– Paikkasin riittämättömyyden tunnettani päihteillä ja janosin hyväksyntää niin paljon, etten kyennyt vetämään rajoja, hän pohtii nyt.

Raitistuttuaan Redrama teki hartiavoimin töitä hyvittääkseen aiemmat tekonsa lähipiirilleen. Äidilleen hän lupasi pysyä raittiina. Täydellistä kultapoikaa hänestä ei kuitenkaan tullut.

– Äiti oli viimeinen läheinen, joka minulla enää oli jäljellä ja hänenkin ovensa oli menossa kiinni. Onneksi hän sanoi sen ääneen.

Sama toimintamalli on nyt Redraman ohje muille alkoholistien äideille:

– Vaikka miten sattuisi, välit heti poikki, lapsi vain kadulle ja pohjalle niin nopeasti kuin mahdollista. Isoin moka on antaa addiktille mahdollisuuksia.

Redrama tietää, että riski retkahtamiseen on aina olemassa, nyt sekin on nähty ja koettu. Se kuuluu sairauteen.

– En ole koskaan täysin turvassa. Vaikka olen ollut vuosia toipunut, välillä sekoilen ja käyttäydyn huonosti.

Miten Redrama on käsitellyt veljensä kuolemaa ja miten se liittyy hänen päihteiden käyttöönsä? Miten hän aikoinaan onnistui raitistumisessaan ja millaista oli hyvitellä tekojaan muille? Miksi Redrama kokee saaneensa apua ADHD-diagnoosistaan? Lue Redraman eli Lasse Mellbergin koko haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2022. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Lue myös: ”Suvussani tapahtui järkyttävä perhesurma” – Roope Salminen sai tietää viime kesänä tragediasta, joka selitti lopulta monia asioita

Lue lisää: Satu, 38, otettiin vanhemmiltaan huostaan 4-vuotiaana – pahin aika oli kuitenkin vielä edessä: ”Ajattelin pitkään, että minusta ei voi tulla onnellista”

Lue lisää: Sannan, 32, äiti ja kaksi veljeä tekivät itsemurhan – läheiset kertovat nyt, millaista on, kun rakas ihminen riistää henkensä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan