Finland

Rugby | Uuden-Seelannin ja Argentiinan rugbytähdet kunnioittivat Diego Maradonan muistoa: ”Hän oli lähes jumala”

Kentän keskiympyrään tuotiin ennen ottelua Maradonan nimellä ja numerolla varustettu Uuden-Seelannin maajoukkueen eli All Blacksin paita.

Australiassa parhaillaan pelattavassa rugby unionin maajoukkuekilpailussa Tri Nationsissa muisteltiin lauantaina jalkapallolegenda Diego Maradonaa.

Uuden-Seelannin ja Argentiinan pelaajat hiljentyivät ennen ottelua kunnioittamaan Maradonan muistoa, ja Uuden-Seelannin kapteeni Sam Cane asetteli Maradonan nimellä ja numerolla varustetun pelipaidan keskiympyrään seremonioiden ajaksi.

”Uskon hänen olleen legenda kaikille, mutta Argentiinassa hän oli lähes jumala”, Argentiinan rugbymaajoukkueen valmentaja Mario Ledesma sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Hänellä oli kyky saada kaikki yhteen, ja kaipaamme häntä.”

Uuden-Seelannin rugbymaajoukkueen kapteeni Sam Cane asetteli Diego Maradonan nimellä ja numerolla varustetun pelipaidan keskiympyrään ennen Argentiina-ottelua.­

Keskiviikkona kuollut Maradona viihtyi elämänsä aikana myös rugbykatsomoissa, ja päävalmentaja Ledesma kertoi tavanneensa hänet useita kertoja.

”Hän tuli moniin peleihimme. Kerran hän tuli pukuhuoneeseemme, kun hävisimme La Platassa All Blacksille”, valmentaja jatkoi Uuden-Seelannin maajoukkueeseen viitaten.

”Polkumme kohtasivat muutaman kerran, mutta eivät kovin usein. Hänessä oli vetovoimaa, ja maailma pysähtyi siellä, missä hän liikkuikin.”

Ledesma muistaa jalkapallolegendan suurena maajoukkueurheilun kannattajana lajista riippumatta.

”Hän katseli tennistä, maahockeya, rugbya ja jalkapalloa – missä vain Argentiinan paita näkyikin, hän oli siellä”, Ledesma sanoi.

Uuden-Seelannin maajoukkueen pelaajat esittivät perinteisen Haka-tanssinsa ennen Argentiina-ottelua.­

Argentiinan maajoukkue eli Los Pumas hävisi lauantain ottelunsa Uudelle-Seelannille numeroin 0–38.

Football news:

Mueller congratulated Brady, who reached his 10th Super Bowl at the age of 43: You are a hero and an inspiration!
Neville compared Liverpool to Coventry after Manchester United's win. Probably because of the color of the uniform
Vladimir Gazzaev held the first training session with Siena
Alessandro Costacurta: Inter are the favourites for both the Milan derby and the Scudetto
The Valencia player tested positive for antigens. Yesterday was a match with Atletico
Tottenham topped the rating of the most eco-friendly clubs in the Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in the top 5, Liverpool-7th
Manchester United and Liverpool put on a show in the cup. The sponsor of the entertainment is the bold positions of Trent and Rashford (United have better realized this advantage)