logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Ruotsidemokraatit äänestävät Kristerssonista pääministeriä, mutta sekään ei riittäne keskiviikkona

Maahanmuuttovastaisen ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson perusteli päätöstä sillä, että puolueella oli hyvä syy olettaa, että se saisi tukevan jalansijan Ulf Kristerssonin muodostamassa hallituksessa. Kristersson haluaisi muodostaa vähemmistöhallituksen yhdessä kristillisdemokraattien kanssa, mutta ainakin porvariallianssissa on nähty, että se vähemmistöhallitus joutuisi tukeutumaan ruotsidemokraattien tukeen.

Ruotsin valtiopäivien äänestyksessä tulos vaikuttaakin jo selvältä, sillä valtaosa puolueista on ilmoittanut äänestävänsä Kristerssonia vastaan.

Keskiviikkona toimitettavassa äänestyksessä Kristersson vaikuttaa saavan 195 häntä vastustavaa ääntä, kun hän enimmillään saisi saada 175 vastustavaa ääntä. Sosiaalidemokraattien, ympäristöpuolueen ja vasemmistopuolueen lisäksi Kristerssonia vastaan aikovat äänestää myös porvaristoallianssin keskustapuolue ja liberaalit.

Kristersson onkin jo ehtinyt povaamaan keskiviikosta synkkää porvariallianssille.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Jos Kristersson ei keskiviikkona nouse pääministeriksi, voi valtiopäivien puhemies yrittää ehdottaa uuden pääministeriehdokkaan nimeämistä ja hyväksyttämistä. Jollei tämä onnistu neljän kandidaatin kohdalla, edessä ovat uudet vaalit.
Themes
ICO