logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Saksa pysäyttää aseviennin Turkkiin

Saksa ei myönnä uusia asevientilupia Turkkiin vastalauseena Turkin hyökkäykselle Pohjois-Syyriaan kurdialueelle. Ulkoministeri Heiko Maas sanoi Bild-lehdelle, että Saksa ei anna enää uusia lupia sellaisille puolustustarvikkeille, joita voitaisiin käyttää Syyrian hyökkäyksessä.

Saksa ja muut EU-maat ovat tuominneet Turkin iskun kurdeja vastaan. Myös Suomi on ilmoittanut, että uusia asevientilupia Turkkiin ei myönnetä.

Viime vuonna Saksa vei Turkkiin aseita lähes 243 miljoonan euron edestä. Turkin osuus oli lähes kolmannes Saksan koko aseviennistä.

Saksa on yksi maailman suurimmista aseviejämaista, yhdessä Yhdysvaltojen, Venäjän, Kiinan, Britannian ja Ranskan kanssa. Saksa pysäytti viime vuonna viennin Saudi-Arabiaan vastalauseena toimittaja Jamal Khashoggin murhalle.Maas sanoi aiemmin tällä viikolla, että Turkin hyökkäys uhkaa vauhdittaa äärijärjestö Isisin nousua ja aiheuttaa humanitaarisen katastrofin.
Themes
ICO