Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sananvapaus | Antti Kuroselle ja Johanna Vehkoolle sananvapaus­stipendi

Journalistiliitto myönsi Sananvapauden miekan Ylen Antti Kuroselle ja freelance-toimittaja Johanna Vehkoolle.

Freelance-toimittaja Johanna Vehkoo on toinen Suomen Journalistiliiton myöntämän Sananvapauden kunniastipendin saajista. Kuva:  Kaisa Rautaheimo / HS

Suomen Journalistiliitto on myöntänyt Sananvapauden kunniastipendin ja siihen liittyvän Sananvapauden miekan Antti Kuroselle ja Johanna Vehkoolle.

Ylen toimittaja Antti Kuronen on työskennellyt kriisialueilla muun muassa Ukrainassa ja Syyriassa. Stipendin perusteluissa nostetaan esiin erityisesti hänen raporttinsa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Freelance-toimittaja Johanna Vehkoo tunnetaan muun muassa oikeusjutusta, jossa korkein oikeus kumosi tammikuussa hänen saamansa kunnianloukkaustuomion. Perustelujen mukaan Vehkoo on taistellut journalistien sananvapauden puolesta ja asettanut itsensä alttiiksi vihapuheelle ja loanheitolle.

Stipendit myönnetään Journalistiliiton jäsenille, joiden katsotaan toimineen sekä journalisteina että sananvapauden puolustajina erityisen ansiokkaasti. Stipendit myönnetään neljän vuoden välein. Yksi stipendi on 5 000 euron arvoinen.

Lue lisää kirjoittajalta

STT