SM-liigan häpeätahra sai jälleen tylyn turpasaunan – myös JYPin peli alkaa olla pelattu

SM-liigassa pelataan perjantaina kuuden ottelun kierros.

Reid Gardiner iski kaksi maalia JYPille, mutta KalPa veti pidemmän korren. Kuva:  Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pelicans–SaiPa 7–2

Jyväskylässä JYP ja KalPa tarjosivat Hippoksen yleisölle hurjaa viihdettä viikonlopun kunniaksi.

Joukkueet tekivät ottelussa peräti yhdeksän maalia. Maaleista peräti kuusi syntyi toisessa erässä. KalPa nousi ottelussa tasoihin kolme kerta ja meni vain kerran johtoon – päätöserässä – ja se riitti.

Ottelun kaikki maalit tehtiin tasakentällisin.

JYPin Reid Gardiner kuitenkin otti ohjakset käsiinsä toisessa erässä tehden kaksi maalia, mutta tämäkään ei siivittänyt jyväskyläläisiä voittoon.

JYP on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut vain yhden. JYP on kerännyt tällä kaudella runsaasti niukkoja tappioita. Kymmenestä viime pelistään JYP on hävinnyt neljä maalin tai kahden maalin erolla. KalPa puolestaan palasi takaisin voittokantaan yhden tappion jälkeen.

KalPalta 12 pelaajaa pääsi pisteille Jyväskylän perjantai-illassa.

Pelicans laittoi kotikaukalossaan hyrskyn myrskyn SaiPaa vastaan. Lahtelaiset antoivat vierailleen rajun selkäsaunan 7–2-lukemin. Tappio oli SaiPalle yhdeksäs peräkkäinen.

Viiteen viime otteluun SaiPa on päästänyt 26 maalia. SaiPa ei saanut ottelun toisessa erässä laukaustakaan kohti Pelicansin maalia.

Pussinokat nakuttivat avauserään kaksi ja toiseen erään kolme osumaa. Myös Pelicansin Ben Blood teki kauden avausmaalinsa, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Vierailijoiden päävalmentaja Ville Hämäläinen oli tv-kuvien perusteella hämmentynyt ja pettynyt tulokseen.

Pelicansin maalihanat avasi kultakypärä Lukas Jasek alivoimalla. SaiPa pelasi kiekon kanssa huolimattomasti, ja tshekkitähti syötettiin läpiajoon.

Lahtelaiset käyttivät vierasjoukkueen uinahdukset tehokkaasti hyödyksi. Myös Pelicansin toista maalia edelsi vastustajan virhe.

Tiukasti pudotuspelipaikastaan kiinnipitävä HPK iski tehottomuuden kanssa painivan Ilveksen tyhjin taskuin kotimatkalle 4–2-voitolla.

Ottelun voittomaalin iski päätöserän viimeisillä minuuteilla Matti Järvinen.

Henrik Haapala teki Ilveksen kannalta vapauttavat maalit toisessa erässä, kun taituri teki kahdella tarkalla laukauksella yhtä monta osumaa ja toi vierasjoukkueen 0–2:sta 2–2:een. Molemmat maalit syötti konkari Petri Kontiola.

Haapalan tuuletuksista ja Ilveksen vaihtopenkistä näki, että maalit tuntuivat äärimmäisen hyviltä pitkän kuivan kauden jälkeen.

Haapalan maalit eivät kuitenkaan kerryttäneet tamperelaisten pistepottia. HPK iski ”pelimiesten kympillä” eli ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella kaksi maalia – joista toinen tyhjiin – ja ratkaisi ottelun.

Tappio oli Ilvekselle kolmas peräkkäinen.

HPK:n avausmaali syntyi kotijoukkueen kannalta onnekkaasti, kun maalin kiertänyt Michael Joly toimitti kiekon maalille, missä se otti kimmokkeen Ilves-pelaajista ja pomppi omaan maaliin. Osuma oli Jolyn kauden 20:s.

Ilves teki avauserässä kyseenalaista seurahistoriaa, kun se jäi maalitta. llves on pelannut yli kahdeksan erää putkeen tekemättä maalia.

Lue lisää: Ilves teki kyseen­alaista seura­historiaa SM-liigassa

Tappara voitti pienten marginaalien ottelun Sportia vastaan. Johtoasema vaihtui joukkueiden välillä ja lopullinen ratkaisu nähtiin vasta päätöserän loppupuolella.

Kiekkoyleisön suurin mielenkiinto oli SM-liigaan ja Tapparaan palanneessa Anton Levtchissä, joka palasi takaisin Suomeen NHL-organisaatio Florida Panthersista.

Levtchi pääsi paluuottelussaan pisteille, kun tämä syötti kirvesrintojen 1–1-tasoituksen avauserässä ylivoimalla.

Tapparan tehopuolustaja Valtteri Kemiläinen kuitenkin ”ryösti” valokeilan Levtchiltä kahdella ylivoimamaalillaan. Puolustajan osumat olivat lähes identtiset: Lehterä toimitti kiekon viivalle Kemiläiselle, jonka räväkkä kuti ui Sport-vahti Rasmus Reijolan selän taakse.

Sportilta tehoiltaa viettivät Emil Johansson (1+1) ja Simon Hjalmarsson (0+2).

Kierroksen muissa otteluissa Kärpät jatkoi vahvaa alkuvuoden virettään ja otti viidennen kolmen pisteen voittonsa peräkkäin. Jukurit teki ottelun lopusta jännittävän, kun Niko Huuhtanen kavensi pelin 1–2:een päätöserän lopussa, mutta Kärpät kesti mikkeliläisten rynnistyksen.

KooKoo puolestaan haki maukkaan vierasvoiton Turusta voittolaukauskisan jälkeen 1–2. KooKoo oli kauan aikaa jumissa TPS:n tiukan puolustuksen kanssa, mutta päätöserän lopussa KooKoo tuli tasoihin Teemu Engbergin osumalla. Voittolaukausten ainoa onnistuja oli kouvolalaisten Charles-Edouard D'Astous.