Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sotaa vastustanutta venäläis­toimittajaa vastaan nostettiin uusia syytteitä – kertoo poliisin tunkeutuneen väkisin kotiin

Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet toimittaja Marina Ovsjannikovan, joka tuli tunnetuksi vastustettuaan Ukrainan sotaa valtion televisiossa. Häntä epäillään ”Venäjän armeijan mustamaalaamisesta”.

Suorassa lähetyksessä Ukrainan sotaa vastustanutta venäläistoimittajaa uhkaa vankeustuomio. Kuva:  Natalia Kolesnikova / Lehtikuva

Toimittaja Marina Ovsjannikova pidätettiin keskiviikkona epäiltynä ”Venäjän armeijan mustamaalaamisesta”, kertoo hänen asianajajansa. Torstaina moskovalainen tuomioistuin määräsi hänet kahdeksi kuukaudeksi kotiarestiin. Asiasta uutisoivat muun muassa televisiokanava Euronews ja verkkolehti Politico.

Ovsjannikova kertoi aiemmin Facebookissa, että poliisi tunkeutui väkisin hänen kotiinsa varhain keskiviikkoaamuna, kun hän oli vielä nukkumassa pienen tyttärensä kanssa.

– Kello kuudelta aamulla, kun olin vielä nukkumassa kymmenen tutkintavaliokunnan ja poliisin virkamiestä murtautui kotiini. He pelottivat pientä tytärtäni. Nyt he vievät minut tutkintavaliokunnan eteen, Ovsjannikova kirjoittaa.

Ovsjannikova tuli tunnetuksi maailmalla, kun hän vastusti silloisen työnantajansa, Venäjän valtiontelevision suorassa uutislähetyksessä Ukrainan sotaa.

Venäjän uusien lakien mukaan maan kansalaisia voi uhata pahimmillaan 15 vuoden vankeustuomio, jos he tarkoituksella jakavat ”valeuutisia” Venäjän armeijasta tai sen yksiköistä ulkomailla.

Uudet syytteet liittyvät heinäkuussa lähellä Kremliä järjestettyyn mielenosoitukseen, jossa Ovsjannikova oli kantanut kylttiä, jossa luki: ”Putin on murhaaja. Hänen sotilaansa ovat fasisteja”.

– Yli 350 lasta, jotka kuolivat Ukrainassa, ovatko he vale(uutisia)...Kuinka monen lapsen täytyy kuolla, ennen kuin lopetatte?, Ovjannikova kysyi Facebook-kirjoituksessaan.

Torstaina oikeussalissa Ovsjannikova, 43, piti yllä julistetta, jossa luki: ”Vainotkoon kuolleet lapset sinua unissasi”.

Toimittaja on saanut jo kolmet sakot Ukrainan sodan vastustamisesta. Nyt häntä odottaa vankeustuomio, Euronews kirjoittaa.

Heinäkuussa hän sai 50 000 ruplan (noin 800 euron) sakot ”maan asevoimien mustamaalaamisesta” sosiaalisen median julkaisuissa. Kuuluisan televisioprotestin jälkeen häntä syytettiin Venäjän armeijan halventamisesta ja hänelle määrättiin 30 000 ruplan (noin 480 euron) sakko.

Osoitettuaan mieltä suorassa lähetyksessä Ovsjannikova lopetti työnsä valtiontelevisiossa ja aloitti saksalaisessa Die Welt -lehdessä freelance-kirjeenvaihtajana. Heinäkuussa hän palasi Venäjälle ratkaistakseen kahden lapsensa huoltajuuskiistan, Euronews kertoo.