Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Suomalainen marjayritys epäiltynä ihmiskaupasta – kaksi henkilöä vangittu

Keskusrikospoliisi, Helsingin poliisi ja Rajavartiolaitos tutkivat laajaa ihmiskaupparikoskokonaisuutta, jossa epäillään, että Suomessa työskenteleviä thaimaalaisia marjanpoimijoita on joutunut ihmiskaupan uhriksi vuosina 2020–2022.

Esitutkinnan keskiössä on pohjoissuomalainen marjanhankinta-alan yritys sekä thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen.

Esitutkintaan liittyen on lauantaina 1.10. Oulun käräjäoikeudessa vangittu kaksi henkilöä todennäköisin syin epäiltynä ihmiskaupasta.

Pakonomaista työtä

Esitutkinnassa epäillään, että pohjoissuomalaisen marjanhankintayrityksen toiminnassa on syyllistytty ihmiskauppaan muun muassa erehdyttämällä, riistämällä ja teetättämällä pakkotyönomaista työtä Suomeen kausityöläisiksi tulleilla thaimaalaisilla marjanpoimijoilla.

Tutkintaan liittyen on tarkastettu marjanpoimijoiden majoitukseen tarkoitettuja leirejä yhdessä useiden eri toimivaltaisten viranomaisten kanssa. Tarkastuksia on tehty koko Suomen alueella.

– Poliisi epäilee, että poimijat ovat olleet työnantajastaan ihmiskaupalle ominaisessa riippuvaisessa asemassa, minkä lisäksi heitä on muun muassa majoitettu heikoissa olosuhteissa. Epäillyn ihmiskaupan uhriksi joutuneita marjanpoimijoita epäillään olevan viranomaisten arvion mukaan kymmeniä, joista moni ei välttämättä tiedä tai tunnista joutuneensa ihmiskaupan uhriksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi Keskusrikospoliisista.