Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 84 501 koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Sami Kuusivirta

Suomessa raportoitiin tiistaina 214 uutta koronavirustartuntaa. Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien nyt yhteensä 84 501 tartuntaa.

Tiistaina kerrottiin kahdesta uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemasta. Kaikkiaan kuolemantapauksia on tiedossa 893.

Koko Suomen ilmaantuvuusluku oli tiistaina 83. Edeltävään päivään verrattuna näkyvissä oli pientä laskua. Korkein ilmaantuvuusluku oli tiistaina Itä-Savossa (155,3) ja alhaisin Lapissa (7,7).

Ilmaantuvuusluku oli tiistaina alle kymmenen myös Keski-Pohjanmaalla (7,8).

Yli sadan ilmaantuvuuslukuja löytyi tiistaina Itä-Savon lisäksi Helsingistä ja Uudeltamaalta (149,4), Päijät-Hämeestä (127,3), Varsinais-Suomesta (120,2) ja Ahvenanmaalta (106,1).

Ministeri Kiuru: ”Emme voi ottaa etupainotteisesti rajoituksia pois”

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulla (sd) oli tiistaina tiukka viesti niille suomalaisille, jotka kaipaavat nopeasti rajoitusten purkua.

– On hyvä sanoa, että olemme aidosti kolmatta viikkoa laskussa koronatartunnoissa, mikä on hyvä uutinen suomalaisille. Tästä ei voi päätellä sitä, että voisi antaa hanskojen tippua. Tässä tautitilanteessa pitää jaksaa vielä hetki. Emme voi ottaa etupainotteisesti rajoituksia pois, Kiuru sanoi Säätytalon portailla ennen hallituksen neuvottelujen alkua.

Pieniä höllennyksiä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kertoi tiistaina, että vaalitoimitsijoita kehotetaan varaamaan aika koronarokotuksiin.

– Eteläkarjalaiset vaalivirkailijat voivat varata ajan Eksoten asiointipalvelun kautta. Jos on yli 65-vuotias, tulee aika varata Astra Zeneca -rokotteen rokotusajoille ja jos on 64-vuotias tai nuorempi tulee aika varata Pfizeri ja Biontech tai Moderna -rokotteiden rokotusajoille, kertoo alueellisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula tiedotteen mukaan.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina, että alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset puretaan heti lukuun ottamatta sitä, että peli- ja ottelutoiminta rajoitetaan toistaiseksi vain alueen sisälle, tiedotteessa kerrotaan. Rajoitusten lieventymisestä huolimatta koronakoordinaatioryhmä muistuttaa, että yli 12-vuotiaiden tulisi pitää kasvomaskeja, turvallisia välimatkoja ja muistaa hyvä käsihygienia aina kun mahdollista.

Myös Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä antoi muutoksia harrastamiseen liittyviin suosituksiin. Vuonna 2001 syntyneillä ja nuoremmilla ryhmäliikunta ulkona ja sisällä oman ryhmän kesken sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet sisäliikuntatiloissa eivät ole sallittuja. Uusi linjaus tulee voimaan maanantaista 26. huhtikuuta alkaen, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi aikuisten ryhmäliikunta ulkotiloissa sallitaan ilman lähikontakteja 26. huhtikuuta alkaen, kuitenkin huomioiden kuuden hengen edelleen voimassa oleva kokoontumisraja, tiedotti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistaina, että kulttuurilaitokset, kuten museot ja kirjastot, voidaan alueella avata, kun niissä asioidessa noudatetaan korona-ajan terveysturvallisuusohjeita.

Lisäksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistaina, että 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan sisätiloissa 3. toukokuuta alkaen rajoitetusti, jos tartuntatautilain väliaikaisen 58 g -pykälän mukainen Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tilojen sulkemisesta ei ole tuolloin enää voimassa.

Kaikki uutiset koronaviruksesta.