Finland

Suora lähetys: Finnairin Airbus A319 -lentokoneen runko kuljetetaan maanteitä pitkin kierrätykseen

Helsinki-Vantaan lentoasemaa ympäröivillä teillä liikkuu tänään matkustajalentokoneen runko. Airbus A319 -koneen runko siirretään maantiekuljetuksena kierrätysyhtiö Kuusakoskelle.

Finnairin Airbus A319 on seissyt kevään ajan lentoyhtiön tekniikan tiloissa purettavana. Vuonna 1999 tehtaalta tullut kone saavutti elinkaarensa lopun 21-vuotiaana, ja se päätettiin kierrättää kotimaassa.

Nyt Finnair on saanut irrotettavat laitteet ja osat talteen, ja koneen matka jatkuu kierrätysyhtiö Kuusakoskelle. Edessä on suuri kuljetusoperaatio.

Koneesta on irrotettu tuhatkunta komponenttia, osaa ja laitetta eri käyttötarkoituksiin. Kuusakoskella talteen otetaan vielä rungon metalleja: alumiinia, kuparia, titaania ja terästä. Koko koneesta kierrätetään yhteensä yli 90 prosenttia.

Reittilennoilla palvelleesta koneesta on otettu talteen muun muassa moottorit, ohjaamon tekniikkaa ja suuri osa matkustamon penkeistä.

Koneen matka Helsinki-Vantaalta Kuusakoskelle kestää tunnista puoleentoista. Airbus A319 OH-LVB on ensimmäinen Suomessa purettava tämän kokoluokan matkustajakone.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone