Finland

Superliiga murenemassa! Brittiseurat vetäytymässä riveistä, kertoo BBC

Brittiseurat ovat vetäytymässä kohutusta superliigasta, kertoo BBC.

Superliiga on kuohuttanut viime päivät. Kuvituskuva.­

Eurooppalaista jalkapalloa viime päivät kuohuttaneen superliigan rivit rakoilevat, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Sunnuntaina 12 Euroopan jättiseuraa ilmoitti uuden liigan perustamisesta. Niiden joukossa olivat kuusi Englannin Valioliigan seuraa: Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea ja Tottenham.

Nyt BBC uutisoi, että Chelsea ja Manchester City ovat vetäytymässä suunnitelmista. BBC:n mukaan Chelsea oli ensimmäinen seura, joka alkoi tekemään valmisteluita, jotka mahdollistaisivat sille vetäytymisen superliigasta. City seurasi pian Chelsean esimerkkiä.

Maailman jalkapalloliitto Fifa, Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja ympäri Eurooppaa eri maiden jalkapalloliitot ovat tuominneet superliiga-suunnitelmat.

– Tiistain aikana jokin asia on selvästi muuttunut. Onko tässä sitten kyseessä vastareaktio vai johtuuko tämä maailmanlaajuisesta tuomiosta, poliittisesta paineesta vai ovatko pelaajat päässeet sanomaan mielipiteensä, BBC kysyy kirjoituksessaan.

Myös Britannian pääministeri Boris Johnson puuttui tiistaina tilanteeseen.

Hän oli BBC:n mukaan tavannut Englannin liiton, seurojen ja fanien edustajia. Sen jälkeen maan hallitus ilmoitti, että se tekee ”kaikki tarvittavat toimet”, mukaan lukien mahdolliset lainsäädännölliset toimet, varmistaakseen superliigan torppaamisen.

Tiistaina muun muassa Chelsean kotistadionin Stamford Bridgen edustalla on nähty laajoja mielenosoituksia, joissa fanit ovat ottaneet kantaa superliigaa vastaan.

Chelsea kohtaa tiistai-iltana kello 22.15 Suomen aikaa alkavassa Valioliigan ottelussa Brightonin.

Kriitikkojen joukkoon liittyi tiistaina vahvasti myös Manchester Cityn valmentaja Pep Guardiola, vaikka City kuuluikin superliigan perustajaseuroihin.

– Se ei ole urheilua, kun vaivalla ja palkinnolla ei ole suhdetta toisiinsa. Se ei ole urheilua, jos menestys on jo taattu. Se ei ole urheilua, jos tappiolla ei ole mitään väliä, Guardiola luetteli lehdistötilaisuudessa.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude