logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Syyrian kurdialueen ulkoministeri: Emme luovuta Isis-lapsia, jos heidät erotetaan äideistään

Yle haastatteli kurdialueen ulkoministeri Abdulkarim Omaria vankileireillä olevien, Isis-taistelijoiden lasten tilanteesta puhelimitse.

Isis-taistelijoiden vaimoja lapsineen al-Holin leirillä kesäkuussa (kuvituskuva, naisen kansallisuus ei ole tiedossa)

Isis-taistelijoiden vaimoja lapsineen al-Holin leirillä kesäkuussa (naisen kansallisuus ei ole tiedossa).Ahmed Mardnli / EPA

Kurdiviranomaiset eivät luovuta vankileireillä olevia lapsia kotimaihinsa ilman äitejään. Orpolapsia voidaan palauttaa.

Asian ilmoitti Koillis-Syyrian autonomisen kurdialueen ulkoministeri Abdulkarim Omar Ylelle puhelinhaastattelussa.

– Luovutamme orpoja kotimaihinsa, koska orvot ovat humanitaarisia tapauksia. Emme luovuta lapsia, jos heidät erotetaan äideistään, ja äidit jätetään tänne, sanoi ulkoministeri Omar.

Suomessa, samoin kuin muissakin maissa, joista on lähtenyt vierastaistelijoita terroristijärjestö Isisin riveihin, on pohdittu, mitä tehdä taistelijoiden vangituille perheenjäsenille.

Ilta-Sanomien uutisen mukaan Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) yritti järjestää lapsien palauttamista siten, että ulkoministeriö olisi toimittanut heidät konsulikyydillä. Ministeriön virkamies kieltäytyi järjestämästä asiaa ilman ministerin poliittista päätöstä, Ilta-Sanomat kertoo.

IS: Pekka Haavisto yritti junailla Isis-leirin lapset salaa Suomeen

Ulkoministeri Omarin mukaan kurdiviranomaisilla on dialogi Suomen hallituksen kanssa äitien ja lasten tilanteesta.

– Suomi ei ole pyytänyt, että lapset evakuoidaan ja äidit jätettäisiin tänne. Keskustelemme edelleen tilanteesta. Mitään sopimusta ei ole tehty, Omar kertoo Ylelle.

Themes
ICO