Tappara myrskyää Tampereen paikallispelissä! Maalitykin lapa on kuumana

Tampereen paikallispeli on perjantain SM-liigakierroksen helmi.

Niko Ojamäki on hurjassa iskussa. Kuva:  Kalle Parkkinen

Jääkiekon SM-liigassa on perjantaina ohjelmassa viisi ottelua. Kierroksen helmi on Tampereen paikallispeli Ilveksen ja Tapparan välillä. Huippumatsi myytiin loppuun jo reilu kuukausi sitten. Yleisömäärä oli hurja 12 700.

Ilves on hallinnut paikallispelejä viime vuosina ja aloitti nytkin terävästi. Ottelua oli pelattu vain minuutti ja sekunti päälle, kun Aku Räty pääsi niittaamaan avausmaalin.

Syöttöpisteet maaliin merkittiin Tappara-taustaisille Henrik Haapalalle ja Petri Kontiolalle. Erityisesti Haapalan namupassi Rädyn lapaan on komeaa katseltavaa.

Ottelu jatkui vauhdikkaana avausmaalin jälkeen ja molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa, mutta tauolle lähdettiin Tampereella tilanteessa 1–0. Tapparan kapteenin Otto Rauhalan polvi vääntyi ikävännäköisestä, kun joukkuekaveri Petteri Puhakka kaatui hänen päälleen.

Toiseen erään Tappara tuli väkevästi ja painostus tuotti tasoituksen ajassa 22.41, kun Veli-Matti Savinainen pääsi runnomaan kiekon maalin edustalta Ilveksen reppuun. Hetkeä myöhemmin Tappara pääsi ylivoimalle, ja kuumassa vireessä oleva Niko Ojamäki latasi kauden yhdeksännen osumansa.

Lue lisää: SM-liigan kallispalkkainen tähti kärsi erikoisesta ongelmasta – kolme viikkoa sitten tapahtui käänne

Turussa TPS aloitti väkevästi sarjajumbo SaiPaa vastaan. Turkulaisilla oli avauserän jälkeen 2–0-johdossa, mutta sisuuntunut SaiPa kampesi toisessa erässä nopeasti tasoihin.

Muissa otteluissa KooKoo johtaa Sportia vieraissa 3–2, Jukurit HIFK:ta 1–0 ja KalPa sarjakärki Lukkoa vastaan Raumalla 1–0.