Finland

Tartuntatilanne perjantaina | Suomessa todettu 344 uutta korona­virustartuntaa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot epidemian vaiheesta alueellasi ja maailmalla

Suomessa todettu 344 uutta korona­virustartuntaa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot epidemian vaiheesta alueellasi ja maailmalla

HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

Uusimmat tiedot lyhyesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Suomessa raportoitiin perjantaina 344 uutta koronavirustartuntaa.

Suomessa on raportoitu nyt yhteensä 15 910 koronavirustartuntaa.

Yhteensä ainakin 57 kunnassa raportoitiin uusia tartuntoja. Eniten tartuntoja tuli ilmi Helsingissä (73 tartuntaa), Espoossa (50), Turussa (40) ja Vantaalla (34).

THL kertoi keskiviikkona, että sairaala­hoidossa on 65 koronavirus­potilasta. Se on yhdeksän vähemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa on kymmenen potilasta eli saman verran kuin maanantaina.

Maanantaina ei raportoitu uusia kuolemantapauksia. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 354.

TARKEMPIA TIETOJA Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja sairaalahoitoa ja kuolemia koskevat tiedot yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin iltapäivällä.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Tartuntatilanne Suomessa

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Tällä hetkellä tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset.

Sairaanhoitopiirikohtainen grafiikka näyttää ilmaantuvuuden eli koronavirustartunnat asukaslukuun suhteutettuna. Tapaukset-nappia painamalla saat esille myös tarkat tapausmäärät.

Ilmaantuvuutta käytetään yhtenä mittarina THL:n ja hallituksen syyskuun alussa päivittämässä strategiassa, jossa määritellään koronavirusepidemian perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Kiihtymisvaiheessa kahden viikon aikana tartuntojen ilmaantuvuus on 10–25 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Leviämisvaiheessa on 18–50 tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden aikana.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet olevasta grafiikasta. THL:n mukaan näytemäärää on tarkennettu 29. syyskuuta takautuvasti yli 30 000 näytteen osalta. Tämä selittää poikkeuksellisen suuren muutoksen testimäärässä aiempaan verrattuna Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiireissä. Tarkennus ei vaikuta todettujen tapausten määrään.

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

ALLA olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa.

Kuolleet Suomessa

TUOREIMPIEN tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä:

Tilanne maailmalla

ALLA OLEVA graafi näyttää, miten tartuntojen ja kuolemien päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa maaliskuun alusta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Grafiikan alla olevasta valikosta voit myös valita, haluatko tarkastella tartuntoja vai kuolemia asukaslukuun suhteutettuna vai absoluuttisina lukuina.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot muutaman kerran viikossa.

Football news:

Daniele Bonera: Milan always wants to dominate, that's the club's philosophy. Lille-a difficult opponent
In Buenos Aires, a farewell to Diego Maradona takes place
We will talk to Messi, but we will not ignore the economic situation. Barca presidential candidate Ruso on Leo's future
Sunderland will be owned by the 22-year-old son of Russia's richest woman. In 2016, the family got rid of Marcel
Liverpool and London clubs will be able to let spectators into the stadiums next week, Manchester United and Manchester City-not yet
Henderson about the incident with Suarez and evra I'm Not sure that Liverpool did the right thing. We didn't think about Patrice at all
Shilton on the Hand of God: the Unpleasant aftertaste is over. Maradona - one of the best in history