Finland

Tartuntatilanne perjantaina | Suomessa todettu 59 uutta koronavirustartuntaa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

Suomessa todettu 59 uutta koronavirustartuntaa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

Uusimmat tiedot lyhyesti

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Suomessa raportoitiin perjantaina 59 uutta koronavirustartuntaa.

Suomessa on raportoitu nyt yhteensä 8 858 koronavirustartuntaa.

Eniten uusia tartuntoja raportoitiin Helsingissä (14), Vantaalla (8) sekä Tampereella ja Jyväskylässä (viisi molemmissa).

THL kertoi keskiviikkona, että sairaalahoidossa on 14 koronaviruspotilasta. Se on neljä enemmän kuin maanantaina.

Tehohoidossa on maanantain tapaan yhä kolme potilasta.

Uusia kuolemantapauksia ei ole THL:n tietojen mukaan tullut ilmi. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa yhteensä 339 ihmistä.

TARKEMPIA TIETOJA Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja sairaalahoitoa ja kuolemia koskevat tiedot yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin iltapäivällä.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Tartuntatilanne Suomessa

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset. Testeissä on kuitenkin alkusyksystä ollut pahoja ruuhkia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa.

Suositus on voimassa niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Tästä syystä HS on myös siirtynyt seuraamaan tartuntojen määrää kahdessa viikossa yhden sijaan.

OIREHTIVIEN määrän kehitystä voi tarkastella alla olevasta grafiikasta.

Se näyttää niiden Omaolo-palveluun vastanneiden määrän, joita on kehotettu kääntymään terveydenhuollon puoleen mahdollisen koronavirustartunnan takia. Vastanneista monen kohdalla siis testi myöhemmin osoittaa, että oireiden selitys onkin jokin muu.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet tästä:

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

ALLA olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa.

Kuolleet Suomessa

TUOREIMPIEN tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä:

Tilanne maailmalla

ALLA OLEVA graafi näyttää, miten tartuntojen ja kuolemien päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa maaliskuun alusta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Grafiikan alla olevasta valikosta voit myös valita, haluatko tarkastella tartuntoja vai kuolemia asukaslukuun suhteutettuna vai absoluuttisina lukuina.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot muutaman kerran viikossa.

Alla oleva grafiikka kertoo, miten eri Euroopan maiden tartuntatilanne suhteutuu Suomen matkustusrajoituksiin. Listaa kannattaa käyttää vain epidemiatilanteen tarkasteluun. Tarkat matkustamiseen liittyvät ohjeet kannattaa varmistaa viranomaisilta.

Football news:

Tottenham were the first Premier League clubs to lose in the European Cup season
Arsenal have not conceded at home for the first time since July 1. Goalkeeper Runarsson made his debut for the Londoners
Sandro Tonali: Milan on the crest of a wave. The Rossoneri shirt is pressing, but I'm getting in shape
Kadyrov's adviser hit the judge in the groin, and his son was dismissed from Akhmat and banned for three years. At first they all denied
AEK Carrera lost both matches in the Europa League with a total score of 1:5
Stefano Pioli: Milan have not achieved anything yet. The season is long, we will face difficulties
Mourinho 0:1 with Antwerp: the Best team won and the worst team lost