Videolla CNN:n toimittaja lukee Brett Kavanaugh ' ta seksuaalisesta väkivallasta syyttävän naisen kirjeen, jonka tämä lähetti senaattori Dianne Feinsteinille .

Yhdysvaltain senaatin oikeusasioista vastaava komitea kuulusteli jo aiemmin tässä kuussa Brett Kavanaugh ' ta, joka on Trumpin ehdokas Yhdysvaltain korkeimman oikeuden seuraavaksi tuomariksi . Virka vapautui, kun maltillisena konservatiivina pidetty tuomari Anthony Kennedy ilmoitti heinäkuussa jäävänsä eläkkeelle .

Venäjä - tutkinnan ahdistama Trump saattoi päätyä Kavanaughin nimittämiseen sen vuoksi, että Kavanaugh on aikaisemmin linjannut, että hänen mielestään istuvaa presidenttiä ei voi asettaa virkasyytteeseen .

Senaatti vahvistaa korkeimman oikeuden tuomarin valinnan . Koska senaatti on tällä hetkellä republikaanienemmistöinen, Kavanaugh ' n läpimeno on ollut käytännössä varmaa alusta alkaen .

Tämä siitä huolimatta, että oikeuskomitean johtava demokraattijäsen, senaattori Dianne Feinstein kertoi toimittaneensa liittovaltion poliisin FBI:n tutkittavaksi saamansa tiedon, että Kavanaugh olisi yrittänyt raiskata naisen opiskeluaikoinaan .

Kun asia tuli julkisuuteen, nimettömänä pysytelleen naisen lausunnon vastapainoksi republikaanit julkaisivat saman tien 65 naisen lausunnot, jossa nämä kiistivät, että Kavanaugh olisi koskaan käyttäytynyt heidän seurassaan asiattomasti . Republikaanit ovat kierrelleet, kun heiltä on kysytty, minkä vuoksi heillä ylipäänsä oli moinen lista valmiina odottamassa .

Kavanaugh ' ta seksuaalisesta väkivallasta syyttänyt nainen on nyt astunut nimensä kera julkisuuteen . Palo Alton yliopiston professori Christine Ford otti asian vuoksi yhteyttä Washington Postiin ensimmäisen kerran heinäkuussa, kun Trump ei ollut vielä nimennyt Kavanaugh ' ta ehdokkaakseen .

Ford, 51, lähetti luottamuksellisen kirjeen myös kongressiedustajalleen, demokraatti Anna G . Eshoolle, ja myöhemmin heinäkuussa osavaltiotaan Kaliforniaa edustavalle senaattori Feinsteinille .

Pitkään Ford ei halunnut perheensä vuoksi esiintyä julkisesti, mutta taipui lopulta kertomaan asiasta nimellään Washington Postille . Hän sanoo haluavansa kertoa itse kokemuksestaan sen sijaan, että muut kertoisivat sen hänen puolestaan . Fordin mukaan hänestä on jo esitetty valheellisia tietoja mediassa .

Donald Trumpin korkeimman oikeuden tuomariksi nimittämää ehdokasta Brett Kavanaugh'ta syytetään seksuaalisesta väkivallasta. AOP

Läpäisi valheenpaljastuskokeen

Ford kertoo tapahtumasta yksityiskohtaisesti Washington Postille . Raiskausyritys tapahtui 1980 - luvun alkuun, jolloin sekä Ford että Kavanaugh olivat opiskelijoita .

Fordin kertoman mukaan Kavanaugh painoi hänet sänkyyn, kouri häntä, hieroi vartaloaan häntä vastaan ja yritti riisua hänen vaatteitaan . Kavanaugh ja tämän ystävä, joka seurasi tilannetta, olivat molemmat humalassa .

Kun Ford yritti huutaa, Kavanaugh laittoi kätensä hänen suulleen .

- Luulin, että hän saattaisi epähuomiossa tappaa minut, Ford kertoo .

Ford pääsi pakoon, kun Kavanaugh ' n ystävä Mark Judge hyppäsi kaksikon päälle . Ford kertoo lukinneensa itsensä ensiksi vessaan, kunnes pakeni pois talosta .

Kavanaugh on kiistänyt syytöksen . Myös Valkoinen talo on aiemmin kiistänyt nimettömän naisen väitteet, mutta sunnuntaina Fordin astuttua nimellään syytöksensä taakse, Valkoinen talo kieltäytyi kommentoimasta .

Väitteensä tueksi Ford toimitti Washington Postille hänen parisuhdeterapeuttinsa muistiinpanot vuodelta 2012 . Ford kertoi tapaamisessa, että " kaksi poikien eliittikoulun opiskelijaa " hyökkäsi hänen kimppuunsa ja että molemmista tuli myöhemmin korkeasti arvostettuja ja Washingtonin hierarkiassa korkealle nousseita henkilöitä .

Terapeutin muistiinpanoissa ei mainita Kavanaugh ' ta nimeltä . Henkilökohtaisessa terapiaistunnossa vuonna 2013 Ford kuvaa myöhäisteini - iässä kokemaansa raiskausyritystä .

Fordin aviomies, Russell Ford, kertoo Washington Postille, että hänen vaimonsa kertoi vuoden 2012 istunnossa, kuinka kaksi humalassa ollutta poikaa painoi hänet sänkyyn, käytti häntä hyväksi ja esti hänen huutonsa . Russell Fordin mukaan hänen vaimonsa mainitsi istunnon aikana Kavanaugh ' n nimen .

Washingtonissa toimivan asianajaja Debra Katzin neuvosta Ford teki valheenpaljastuskokeen elokuun alussa . Kokeesta vastasi entinen FBI:n agentti . Washington Postin saamien tulosten mukaan testi osoittaa, että Ford puhuu totta .

Fordin aviomies sanoo tiedostavansa, että jotkut ajattelevat, ettei Kavanaugh ' n teolla ole väliä, koska se tapahtui tämän nuoruudessa . Hän on kuitenkin eri mieltä, koska tuomarit ratkaisevat työssään usein sitä, mikä on oikein ja mikä väärin .

- Jos tuomarilla ei ole moraalisäännöstöä omasta takaa, silloin se on ongelma . Silloin se on mielestäni oleellista .

Lähde: Washington Post