Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on Juha Tapion suuri fani. Kaisa Vehkalahti

Keskusta on käyttänyt tuoreissa kuntavaalien lehtimainoksissa lausetta, joka on yhdistettävissä laulaja Juha Tapion kappaleeseen Sinun vuorosi loistaa, joka on julkaistu samannimisellä albumilla vuonna 2015.

Yhteys Juha Tapion kappaleeseen syntyy mainoksen otsikkolauseesta ”Olisiko sinun vuorosi loistaa”. Tekstin vieressä on hymyilevä kuva keskustan puheenjohtajasta Annika Saarikosta.

Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Lehden tavoittama Juha Tapio kertoo, että puolueesta oltiin häneen yhteydessä vasta mainoskampanjan alkamisen jälkeen

– Keskustasta on oltu minuun oma-aloitteisesti yhteydessä aiheesta ja aidosti pahoiteltu tapahtunutta. Olemme sopineet, ettei tekstiä käytetä heidän kampanjassaan jatkossa, Juha Tapio kertoo Turun Sanomissa.

Hän kuvailee tapahtunutta väärinkäsitykseksi.

– En ole antanut lupaa sanoitusten käyttöön, enkä saanut siitä korvausta. Asia on puolestani loppuunkäsitelty.

Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa -kappale on julkaistu vuonna 2015. Riitta Heiskanen

Keskustan viestintäpäällikkö Laura Ruohola toteaa Turun Sanomille, että lause valittiin mainokseen, koska se on ”innostava ja nostaa kuntapäättäjien arvoa”.

– On totta, että lause on tuttu myös Juha Tapion laulusta. Osa lukijoista tämän ehkä yhdistää musiikkiin – meille se oli ennen kaikkea kutsuviesti mukaan ehdokkaaksi, vaalilistamme tähdeksi, Ruohola selventää.

Saarikko on kertonut olevansa Juha Tapion suuri fani ja kuunnelleensa tätä teini-ikäisestä lähtien.

Esimerkiksi kun hänet valittiin keskustan puheenjohtajaksi syyskuun puoluekokouksessa, Saarikon voitonjuhlien taustalla soi juuri samainen Juha Tapion kappale Sinun vuorosi loistaa.

Saarikko oli itse valinnut kappaleen etukäteen soitettavaksi, jos hänet valitaan puheenjohtajaksi.