Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tulipalot | S-marketissa Sokoksen alapuolella leijaili aamulla vielä savun haju, mutta muuten talo säästyi pahemmilta vaurioilta

”Paras myyntipäivä, voi ei”, sanoi yksi turhaan aamulla Sokokselle pyrkinyt asiakasta. Perjantai-illan tulipalo pitää tavaratalon kiinni lauantaina.

S-marketin sisäänkäynti Postikadun puolelta oli lauantaina suljettu sammutusveden aiheuttamien vahinkojen vuoksi. Kuva:  Kari Pullinen

Moni kävi turhaan kiskomassa Helsingin Sokoksen tavaratalon ovia lauantaiaamuna, kun edellisillan tulipalon vuoksi tavaratalo on lauantain kiinni.

Tasainen virta ihmisiä käveli oville, huomasi ilmoituksen sulkemisesta, pohti hetken ja kääntyi pois.

”Paras myyntipäivä, voi ei”, sanoi yksi ovella käynyt nainen ja kääntyi kannoillaan.

Päällisin puolin ja katutason ikkunoista sisään katsoen tavaratalossa ei vaurioita näy, mutta vahinkosaneerausfirman auto kertoi toista.

Aivan Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan tavaratalon katutasossa syttyi perjantai-iltana tulipalo, joka saatiin sammutettua iltayhdentoista aikaan.

Lue lisää: Sokoksen tulipalo syttyi ehkä teknisestä laitteesta, tavaratalo pysyy osin suljettuna

Savua levisi tavaratalossa laajalle ja sprinklerit aiheuttivat vesivahinkoja. Myös Sokos Hotel Vaakunan asiakkaat eivät voineet yöpyä hotellissa, vaan heidät siirrettiin muihin ketjun hotelleihin.

Katutason alapuolella oleva S-market on normaalisti läpi vuorokauden auki, mutta lauantaina se avattiin vasta 5.30 aamulla, kertoi myymälässä ryhmäpäällikkö Ari Rantanen HOK-Elannosta.

”Vain Postikadun sisäänkäynti on nyt suljettu”, Rantanen sanoi aamulla.

S-marketin sisäänkäynnissä pystyi aamulla haistamaan vähäisen savun hajun, mutta itse myymälässä ei. Siellä kauppa kävi tavalliseen lauantaiaamun tahtiin ja esimerkiksi sushipisteen työntekijät valmistelivat annoksia lounasasiakkaita odottamaan.

Eniten S-marketissa näytti vauriota saaneen juuri Postikadun sisäänkäynti, jossa liukuportaiden juurella oli ilmeisesti sammutusveden mukanaan tuomaa likaa. Alue oli teipillä eristetty.

S-marketin myyjä Elisa Hämäläinen siivosi sammutusveden aiheuttamia jälkiä Sokoksen alakerrassa sijaitsevassa S-marketissa. Kuva:  Kari Pullinen

Vieressä myös peliautomaatit olivat kiinni. Kassojen vieressä sijaitsevat lehtihyllyt olivat nekin saaneet osansa valuvasta vedestä ja suurin osa vaurioituneista lehdistä oli jo viety hyllyistä pois. Samalla siivousfirmojen työntekijät aloittelivat juuri työtänsä.

Sokos Hotel Vaakuna oli lauantaina normaalisti jälleen auki. Myös ravintola 10. kerros säästyi savulta ja on avoinna normaaliin tapaansa.

Poliisi kertoi lauantaiaamuna, ettei sillä ole syytä epäillä rikosta.

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) puolestaan kertoi tiedotteessa, että tulipalon epäillään saaneen alkunsa teknisestä laitteesta, joka on sijainnut tavaratalon ensimmäisen kerroksen toimistohuoneessa.

Mahdollista on, että tavaratalon tuotteisiin ja irtaimistoon on syntynyt vahinkoja savun ja palamisen vaikutuksesta, mutta rakenteelliset vahingot jäänevät vähäisiksi, pelastuslaitos arvioi.

Kukaan ei loukkaantunut perjantai-illan tulipalossa. Pelastuslaitos poistui paikalta puolen yön jälkeen.