Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tuore kuva paljastaa: pienpetorautaan loukkaantunut karhuemo elää yhä Pohjois-Karjalassa – poliisin mukaan eläin lopetetaan

Pienpetorautaan käpälänsä loukannut emokarhu on havaittu pitkän tauon jälkeen Pohjois-Karjalan Enossa. Karhu sai raudan tassuunsa viime vuonna ja kantaa sitä yhä.

Pienpetorauta käpälässään kulkeva karhu tallentui riistakameran kuvaan hirville tarkoitetulla nuolukivellä. Kuva: Marko Kervinen

Viime kesänä itsensä pienpetorautaan loukannut emokarhu on havaittu pitkän tauon jälkeen Pohjois-Karjalan Enossa. Karhu tallentui riistakameraan Sarvingissa, lähellä paikkaa, jossa se nähtiin vuosi sitten neljän pentunsa kanssa.

Ylen saaman kuvan mukaan karhulla on edelleen pienpetorauta käpälässään. Sen sijaan pentuja sillä ei enää mukanaan ole.

Itä-Suomen poliisin eräyhdyshenkilön, rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolaisen mukaan havainto ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä. Viime vuonna karhua yritettiin useiden viikkojen ajan pyydystää sen vammojen arvioimista ja raudan mahdollista poistoa varten.

– Eläin on yhä loukkaantunut, joten lähtökohtaisesti se lopetetaan osana karhunmetsästystä. Tilanne on nyt erilainen kuin vuosi sitten, koska pienet pennut ovat mitä ilmeisimmin selvinneet maailmalle, Pohjolainen sanoo.

Karhunmetsästyskauden on määrä käynnistyä lauantaina 20. elokuuta. Pohjois-Karjalassa aloitus on epävarmaa, sillä maakuntaan myönnetyistä kaatoluvista on valitettu ja niille haetaan täytäntöönpanokieltoa hallinto-oikeudesta.

– Jos kausi ei käynnisty, pitää rautakarhunkin tapausta harkita uudelleen. Lopettaminen on silloinkin ensisijainen vaihtoehto, Pohjolainen kommentoi.

“On tainnut tottua rautaan”

Kamera, johon Enon rautakarhu tallentui, kuuluu heinävaaralaiselle Marko Kerviselle. Paikallisen metsästysseuran puheenjohtajana toimiva Kervinen arvioi karhun hyväkuntoiseksi.

– Kynnet näyttävät kuivilta, mutta muuten mitään isompaa vammaa ei vaikuta olevan. Se on tainnut tottua rautaan, Kervinen sanoo.

Viime vuonna Enon karhuemo nähtiin riistakameran kuvassa neljä pientä pentua perässään. Kuva: Itä-Suomen poliisi

Kervisestä on sääli, että karhu joutuu yhä kulkemaan pyydys käpälässään. Hänen mielestään armollisin ratkaisu olisi lopettaminen, kun karhuja on metsästyksen aikana muutenkin määrä kaataa.

– Tosiasia kuitenkin on, että tietyn yksittäisen karhun löytäminen on isoissa metsissä erittäin vaikeaa. Nyt tämä kävi yhtenä aamuyönä kameran edessä, mutta sen jälkeen sitä ei ole näkynyt, Kervinen sanoo.

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit keskustella aiheesta 13.8. klo 23:een saakka.

Karhukannan kasvu on saatu taittumaan: kaatolupien määrä laski viime vuoteen nähden