Finland

Tv:stä tuttu Äijä-koira viettää merkki­päivää – 7-vuotias syntymä­päivä­sankari poseeraa suloisessa otoksessa

Äijä-koira viettää juhlapäiväänsä yhdessä isänsä Aki Huhtasen kanssa.

Äijä-koira viettää merkkipäivää tunturissa isäntänsä Aki Huhtasen kanssa. Kuva on vuodelta 2019.

Palkitusta Eränkävijät-sarjasta tuttu suomenlapinkoira Äijä viettää tänään 7-vuotissyntymäpäiväänsä. Merkkipäivän kunniaksi syntymäpäiväsankarista julkaistiin herttainen kuvasarja sen omalla Instagram-tilillä. Kilpisjärven tunnetuimmalla koiralla on Instagramissa yli 44 000 seuraajaa.

Kuvasarjan ensimmäisessä otoksessa Äijä poseeraa kameralle tomerannäköisenä. Karvakorvan taustalla näkyy kaunis tunturimaisema sekä helikopteri, jolla Äijä on päässyt lentelemään juhlapäivänsä kunniaksi. Tämä selviää Äijä-koiran Instagram-tarinoista.

Toiseen kuvaan on ikuistettu kaksi telttaa, ja kolmannessa otoksessa iloisen näköinen Äijä seisoo järven rannalla auringonlaskun aikaan.

– Tunturissa on parasta juhlia synttäreitä, julkaisun kuvatekstissä kirjoitetaan.

Äijä-koiran Instagram-tilin tarinoihin on lisätty video helikopterilennosta sekä useampia pätkiä, joissa karvaturri kirmaa iloisesti tuntureilla. Tarinat ovat nähtävissä 24 tuntia niiden julkaisemisesta eteenpäin.

Äijä-koira ja hänen omistajansa Aki Huhtanen ovat olleet mukana Eränkävijät-sarjassa alusta asti.

Äijä asuu Kilpisjärvellä yhdessä isäntänsä Aki Huhtasen kanssa. Parivaljakon elämää on seurattu Ylen kanavilla esitetyssä Eränkävijät-sarjassa vuodesta 2016 asti.

Kaksikon lisäksi ohjelmassa nähdään myös muita suomalaisia kalastajia ja metsästäjiä. Sarja palkittiin vuonna 2017 parhaan tv-ohjelman ja vuonna 2018 parhaan esiintyjän Emma-palkinnolla.

Joulukuusta 2019 asti Äijä ja Aki ovat tähdittäneet myös kansainvälistä Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle -sarjaa. Ohjelman toinen tuotantokausi pyörähti käyntiin tämän vuoden tammikuussa.

Lue lisää: Uusi Eränkävijät-sarja tekee Äijä-koirasta ja Akista kansainvälisiä tähtiä – mukana upeita kuvia Suomesta ja maailmalta

Football news:

Kante will miss the matches with Juventus and Southampton due to illness
Anelka on replacing Messi: Leo will never forget that Pochettino did this. You can't treat him like that
Ted Lasso is the most popular comedy about sports. The idea came from an advertisement for the Premier League, the actors do not understand anything about football at all
Koeman about Fati: We will give him more playing time, but everything depends on his condition
Ivanov has been appointed chief referee of the Sociedad - Monaco Europa League match
UEFA will appeal against the decision of the Madrid court on the Super League and apply for the dismissal of the judge
Messi - in PSG's application for the match against Manchester City