Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Uusi armeijaskandaali Venäjällä – maajoukkuekiekkoilija joutuu oikeuteen lahjuksista

Kolme venäläiskiekkoilijaa on joutunut oikeuteen asepalveluksen välttelystä.

Mihail Vorobjev edusti jo viime kaudella Pietarin SKA:ta. Kuva:  Maksim Konstantinov/SOPA Images/ZUMA

Kolme venäläistä jääkiekkoilijaa on joutunut Ufan alioikeuden eteen vastaamaan syytteisiin armeijapalveluksen välttelystä.

Pelaajista tunnetuin on 25-vuotias Mihail Vorobjev, joka pelaa Pietarin SKA:ssa. Hän on edustanut Venäjää alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ja pelannut 35 NHL-ottelua Philadelphia Flyersin kanssa.

Syytettyinä ovat lisäksi muutamia pelejä KHL:ssä pelannut Vladislav Lukin sekä pääasiassa Venäjän kakkosliigassa pelannut Anvar Suleimanov.

Syyttäjän mukaan Ufan organisaatiossa tapahtumahetkellä pelannut kolmikko on antanut lahjuksia saadakseen joko kokonaan vapautuksen tai lykkäystä armeijasta. Tiedossa ei ole minkä kaltaisesta lahjonnasta on kyse.

Lue lisää: Tällainen on Venäjän raakalaismainen armeija, johon pidätetty NHL-lupaus joutuu – ”Hänen on syytä olla huolissaan”

Teko on tullut viranomaisten tietoon heinäkuussa.

Venäjällä armeijan voi välttää lääketieteellisten syiden lisäksi myös menemällä korkeakouluun, jossa muun opiskelun ohella on sotilaskoulutusta.

Venäläisen Championat-sivuston mukaan pelaajia voi uhata jopa 12 vuoden vankeustuomio.

Tilanne on nolo suurseura Pietarin SKA:lle, joka on historiallisesti armeijan seura.

– Oikeudenkäynti ei ole vielä edes alkanut. Odotetaan mitä tapahtuu, seurajohtaja Roman Rotenberg kommentoi Championatille.

– ”Misha” (Vorobjev) on meidän pelaajamme, me tuemme häntä kaikessa.

Jääkiekkoilijoiden armeijanvälttely on saanut paljon julkisuutta Venäjällä sen jälkeen, kun NHL-sopimuksen tehnyt maalivahti Ivan Fedotov pidätettiin heinäkuussa, koska hän oli yrittänyt vältellä asepalveluksen suorittamista.

Lue lisää: Asianajaja paljasti kylmääviä yksityiskohtia Suomessa syntyneen kiekkotähden pidätyksestä Venäjällä – ”Hän vaikuttaa sairaalta”

Fedotov passitettiin vankilaan odottamaan oikeudenkäyntiä, joka alkaa Championatin mukaan syyskuussa.