Finland

Vankilassa kuolleen Jeffrey Epsteinin sellin vartijat saivat syytteet Yhdysvalloissa

Elokuussa vankilaan kuolleen liikemiehen Jeffrey Epsteinin selliä kuolinyönä vartioineet kaksi vanginvartijaa saivat syytteet Yhdysvalloissa.

Sanomalehti The New York Timesin mukaan vartijoita vastaan nostetut syytteet ovat ensimmäiset syytteet, jotka liittyvät Epsteinin kuolemaan.Vartijoita vastaan nostettiin syytteet salaliitosta ja asiakirjojen väärentämisestä. Vartijoiden syytteet liittyvät siihen, että he eivät käyneet tarkastamassa Epsteinin selliä puolen tunnin välein kuten olisi kuulunut.

Virallisesti Epsteinin kuolemansyy oli itsemurha. Epstein odotti vankilassa oikeudenkäyntiä alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.Epsteinin kuolema on herättänyt kysymyksiä ja synnyttänyt lukuisia salaliittoteorioita, jotka liittyvät paitsi hänen kuolinsyyhynsä ja omaisuuteensa, myös miehen laajan ja maineikkaan tuttavapiirin osallisuuteen tapahtumien kulussa.

Salaperäiseen miljonääriin on yhdistetty muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton, nykyinen presidentti Donald Trump sekä Yorkin herttua, prinssi Andrew.