Columbus Blue Jackets tavoitteli kavennusmaalia Pittsburgh Penguinsia vastaan. Patrik Laineen epäonninen kiekonmenetys kostautui karusti.

Elvis Merzlikinsillä piti kiirettä Patrik Laineen kiekonmenetyksen jälkeen. Kuva:  Charles LeClaire / Reuters

Pittsburgh Penguins oli tyly isäntä Columbus Blue Jacketsille keskiviikon vastaisena yönä.

Ottelussa nähtiin erikoinen loppuratkaisu, kun Columbuksen tähtimaalivahti Elvis Merzlikins oli siirtymässä vaihtopenkin puolelle aivan väärällä hetkellä.

Ottelua oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Penguins johti 3–1 ja molemmilla joukkueilla oli pelaaja jäähyboksissa.

28-vuotias Columbus-vahti Merzlikins seurasi tilanteen kehittymistä kaukana maaliltaan. Kun kiekko näytti olevan Patrik Laineen hallussa siniviivan tuntumassa, Merzlikins lähti luistelemaan kohti vaihtoaitiota, jotta Blue Jackets pääsisi tavoittelemaan kavennusosumaa ylivoimalla.

Pittsburghin latvialaishyökkääjä Teddy Blueger sai mailansa Laineen poikittaissyötön väliin. Kiekko päätyi Bryan Rustin lapaan, joka yritti laukoa kiekon maaliin keskialueelta.

Vaihtoon matkalla ollut Merzlikins teki äkkikäännöksen ja yritti syöksyä Rustin laukauksen tielle. Maalin ohi mennyt kiekko kimposi takaisin syötönkatkon tehneelle Bluegerille, joka laukoi kiekon verkon perukoille toistamiseen kiekon tielle heittäytyneen Merzlikinsin kainalon alta.

Pittsburgh voitti ottelun lopulta 4–1.

Patrik Laine saalisti syöttöpisteen Columbuksen ainoaan maaliin. Sen viimeisteli Johnny Gaudreau, kun ottelua oli pelattu vasta minuutti. Penguinsin kapteeni-ikoni Sidney Crosby johdatti joukkueensa voittoon kahdella maalillaan.

Columbuksen alkukausi on ollut vaikea. Joukkue on Metropolitan-divisioonassa viimeisenä.