Ville Peltosen HIFK synkässä alamäessä – Juhamatti Aaltonen nöyryytti Nordiksella

Vierasjoukkueet juhlivat Liigassa.

Mikkelin Jukurit haki pisteet Helsingistä. Kuva:  VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Jääkiekon Liigan maanantai tarjosi vierasjuhlat illan kummassakin ottelussa, kun Jukurit haki Helsingistä IFK:lta pisteet 3–1-voitolla ja KooKoon vierailu Kuopiossa toi 4–3-voiton KalPasta.

HIFK:lle ottelu oli jo neljäs kuuden päivän sisään, ja viikonloppuna alkanut synkkyys sai jatkoa. Perjantaina Tapparalle 0–4 hävinnyt ja lauantaina Sportille 1–6-numeroin nöyrtynyt kotijoukkue jäi maanantaina takaa-ajajaksi avauserän lopulla, kun Niko Huuhtanen viimeisteli Jukureille ylivoimamaalin.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Juhamatti Aaltonen iski vieraille alivoimalla, eikä HIFK:n kiri päätöserässä enää kantanut Joona Lehmuksen kavennusta lähemmäs. Lopussa Patrik Puistola teki Jukureiden kolmannen tyhjään HIFK-maaliin.

HIFK on sarjassa kymmenentenä, Jukurit harppasi helsinkiläisten ohi kahdeksanneksi.

Kuopiossa KooKoo-kapteeni Heikki Liedes maalasi jo 23 sekunnin jälkeen. KalPan toi tasoihin Lasse Lappalainen, mutta vieraat veivät avauserän Axel Ottossonin maalilla.

Toisessa erässä KalPa tasoitti jälleen Aapeli Räsäsen toimesta, mutta 11 sekuntia ennen erätaukoa Olli Korhonen iski isäntien kannalta kitkerän "pukukoppimaalin".

Päätöserässä Liedes kirjasi illan toisensa ja se oli lopulta voittomaali, sillä KalPa tuli vielä Max Görtzin osumalla tuntumaan. KooKoo kesti kuitenkin lopun paineen ja palasi kahden tappion jälkeen voittajaksi tiiviissä otteluruuhkassa. KalPalle tappio oli jo neljäs peräkkäinen.

KooKoo nousi voitollaan sarjan viimeistä edelliseltä sijalta 12:nneksi. KalPa on viidentenä.

Liiga jatkuu keskiviikkona otteluilla Lukko–Sport ja SaiPa–HPK.