Finland

Viro ryhtyy vaatimaan suomalaisilta korona­todistusta

Koska Suomen koronatilanne on heikentynyt, vaatii Viro maanantaista eteenpäin Suomesta tulevilta koronatodistusta.

Tallinnan-matkalle vaaditaan maanantaista eteenpäin koronatodistusta.

Viro on lisännyt Suomen niin sanotulle keltaisten maiden listalle, ja suomalaisilta vaaditaan nyt koronatodistusta maahan matkustettaessa, kertoo yleisradioyhtiö ERR.

Käytännössä se tarkoittaa, että Suomesta saavuttaessa täytyy osoittaa todistuksella koronarokotus, negatiivinen testitulos tai sairastettu koronatauti.

Testin täytyy olla otettu 72 tunnin sisällä maahan saapumisesta. Viro vaatii, että molemmat koronarokotteet on saatu ja on kulunut 7 (Pfizer) tai 14 päivää (AstraZeneca ja Moderna) toisen rokotteen saamisesta.

Jos todistusta ei ole, täytyy maahan saapujan mennä rajalla koronatestiin ja pysyä karanteenissa, kunnes testitulos varmistuu negatiiviseksi.

Uudistus tulee voimaan maanantaina.

Rokotetodistuksen saa ensisijaisesti käyttöönsä OmaKanta-sivustolta. Pdf-tiedoston voi tallentaa puhelimeen tai tulostaa matkaa varten.

Koronatodistuksen voi näyttää puhelimen ruudulta.

Viron kolmiportaisessa maahantulomallissa keltaisiin maihin lukeutuvat ne, joissa kahden viikon ajalta ilmaantuvuusluku on 75–100. Perjantaina Suomen luku oli Viron ulkoministeriön mukaan 88,5.

Vihreän listan maiden osalta maahantuloa ei rajoiteta, kun taas punaisten listan maista saapuvien täytyy jäädä 10 päiväksi karanteeniin Virossa.

Football news:

Watzke on the transfer of Holand: There is still no decision whether he will leave in the summer
Ibrahimovic will not play with Atletico. He can return to the ranks after a pause for national team matches
Mbappe complains about Neymar, and Donnarumme feels bad behind Navas (but Messi is for him). Against this background, PSG has 8 out of 8 in the league
Arsenal demolished Tottenham for the first half of the derby. A hole in the support zone and a completely unprepared Kane helped
Kroos on the injury: I played with the pain for six months, taking pills. Between matches, the pain was much stronger
Damsgaard is Interesting for Juve, Inter, Milan and Tottenham. He scored against Russia and England at the Euro
Niko Kovac: This is exactly what I want to see-the substitutes come out and decide the outcome of the match