logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Yhä suurempi osa Intian parlamentin jäsenistä on syytettynä rikoksesta, jopa raiskauksesta ja murhasta

Suomessa on tällä viikolla keskusteltu eurovaaliehdokkaiden saamista rikossyytteistä. Niitä on suomalaisehdokkaista noin 12 prosentilla.

Luvut ovat korkeammat Intiassa, missä maan parlamenttiin juuri valituista ehdokkaista yli 40 prosenttia on syytteessä jopa murhasta ja raiskauksesta. Yhdellä parlamentin jäsenellä on jopa 204 syytettä, sanoo intialaisen politiikan läpinäkyvyyttä edistävä Association of Democratic Reforms -järjestö (ADR).ADR-järjestön mukaan 233 uuden parlamentin 543 jäsenestä on on saanut rikossyytteen. Luku on korkein tähän asti. Järjestö on tutkinut ehdokkaiden taustoja vuodesta 2004.

Järjestön raportin mukaan pääministeri Narendra Modin Bharatiya Janata -puolueen 303 uudesta parlamentaarikosta 116 on saanut syytteitä.ADR:n mukaan vakavista rikoksista syytettyjen parlamentaarikoiden määrä on kaksinkertaistunut vuosikymmenessä. Raiskaus-, tappo- ja murhasyytteitäkin on useampia.

Intian lakien mukaan parlamentin jäsenen on kiellettyä asettua uudelleen ehdolle, jos on hänet on edustajakaudellaan tuomittu yli kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Ensi kertaa ehdolla olevilla saa olla tuomio.

Intian edellisessä parlamentissa 185:lla jäsenellä oli rikossyytteitä, mutta ketään heistä ei tuomittu. Monet saivat uuden kauden.Puolueet usein sanovat syytteitä saaneiden ehdokkaiden olevan ajojahdin uhreja.

Esimerkiksi BJP-puoluetta edustava hindunationalistinunna Sadhvi Pragya Thakur on saanut syytteen terrorismista. Syytteet liittyvät vuonna 2008 moskeijan lähellä tehtyyn iskuun, jossa kuoli kuusi ihmistä. Hän kiistää syytteet ja sanoo, että hänet lavastettiin syylliseksi.


Themes
ICO