Greece

ΜΑΣ ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ ΜΕ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ – ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ , ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΖΗΤΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ

Του Βασίλη Σκουλαράκου

Η Ευρώπη αρνείται πεισματικά να τιμωρήσει μια χώρα που απειλεί με πόλεμο δύο μέλη της.

Μία αδιανόητη, προκλητική και πέρα για πέρα απαράδεκτη κατάσταση εξελίσσεται στις Βρυξέλλες το βράδυ της Πέμπτης (01/10), όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, οι 27 ηγέτες της δήθεν ενωμένης Ευρώπης, προσπαθούν για μια ακόμη φορά να ξεγελάσουν Ελλάδα και Κύπρο και να τις τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί, επιβραβεύοντας τον «πειρατή» της Μεσογείου, Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, στο αρχικό κείμενο συμπερασμάτων που έφτασε στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη, δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην Τουρκία και στις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να «μπλοκάρει» αμέσως τις εργασίες της Συνόδου, διεκδικώντας αλλαγές που «να αντικατοπτρίζουν πληρέστερα τις ελληνικές θέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο, όχι απλά δεν είχε αναφορά για κυρώσεις, αντιθέτως, ανέφερε πως «υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται εποικοδομητικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν να δρομολογήσουν μια θετική πολιτική ατζέντα ΕΕ – Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης και τη διευκόλυνση του εμπορίου».

Προφανώς, οι Ευρωπαίοι μας κάνουν πλάκα και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας, καθώς, αυτά είναι ορισμένα από τα αιτήματα του καθεστώτος Ερντογάν.

Για μια ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Μία χώρα μέλος της Ένωσης, η Κύπρος, είναι υπό κατοχή και περικυκλωμένη από τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ μία άλλη χώρα, η Ελλάδα, εδώ και έξι μήνες αντιμετωπίζει τις επιθετικές ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν σε Έβρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Η Ευρώπη όμως δεν αντιδρά. Αρνείται πεισματικά να τιμωρήσει μια χώρα που απειλεί με πόλεμο δύο μέλη της και… άκουσον άκουσον προσπαθεί να τα πείσει να μην επιμείνουν στην επιβολή κυρώσεων.

Αλήθεια, ποια είναι τελικά τα οφέλη από τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ε.Ε.; Στην οικονομία καταδίκασαν την Αθήνα και τη Λευκωσία στα μνημόνια, που παραλίγο να καταστρέψουν τις δύο χώρες. Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, έχουν καταντήσει την Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Στην πολιτική, επιλέγουν να στηρίξουν την Τουρκία, μια χώρα που δεν είναι καν μέλος και να γυρίσουν την πλάτη σε Μητσοτάκη και Αναστασιάδη.

Και μην μου πει κανείς, πάλι, ότι «η Ευρώπη μάς ζει, η Ευρώπη μάς δίνει κονδύλια, η Ευρώπη μάς ταΐζει». Να τα «βράσω» τα κονδύλια. Εδώ η Τουρκία έχει στρέψει τα κανόνια της εναντίον μας. Ο Ερντογάν μας απειλεί ότι «θα μας θάψει στο χώμα» και η Ευρώπη ζητά να μην επιμείνουμε στην επιβολή κυρώσεων;

Πραγματικά, η γερμανική πολιτική της Ευρώπης είναι φρικτή για τον Ελληνισμό. Ας ελπίσουμε να μην αποβεί και μοιραία!

Football news:

Everton lost for the first time in the season, but remains first in the Premier League
Hazard was included in Real Madrid's bid for the match against Borussia Monchengladbach
Pele: When they play football on the moon, I will fly to kick the ball a little
Newcastle have signed a Frenchman who worked on a construction site in Australia a year ago. The guy came to view and scored through himself
Hans-Dieter flick: Sane worked with Klose, it was good for him. Bayern are happy with Leroy
Paulo Fonseca: Juventus and Inter claim the scudetto. But Serie A is balanced
Benzema on Khabib: the Greatest in history