logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Greece

Μηταράκης: Δεν τίθεται κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων

Μηταράκης: Δεν τίθεται κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων

photo intime

Για το ασφαλιστικό και το μέλλον των παλιών και νέων συνταξιούχων μίλησε ο Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως “ ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι ήδη εν εξελίξει και θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι την προσωπική διαφορά που τους δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου. Διαφάνεια σε όλα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι: «Ο σημερινός ασφαλισμένος ή ο σημερινός συνταξιούχος δεν θα βιώσουν κανέναν κίνδυνο όσον αφορά το ύψος των επικουρικών συντάξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με κινδυνολογία προεκλογικά να δημιουργήσει ένα άγχος στους ασφαλισμένους, που, όμως, τελικά, δεν υφίσταται. Όπως έχει αναφερθεί ήδη από τον κ. Μητσοτάκη, το όποιο κόστος από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα, θα καλυφθεί από το κράτος. Δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων».

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως σε βάθος χρόνου η εγγύηση των συντάξεων εξαρτάται τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και το μέσο μισθό. «Αυτές οι τρεις παράμετροι είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας» διευκρίνισε.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO