Greece
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ο «νέος» πονοκέφαλος του Ιβάν, η νέα εταιρεία από τον Γερμανό, το back to the future στον ΣΥΡΙΖΑ και η χρυσή μπίζνα με το ελαιόλαδο

Θα συμπράξει ο Βελόπουλος με τη ΝΔ για το νέο ΕΣΡ;

Σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα εγκριθεί (ή όχι) ο διορισμός των νέων μελών του ΕΣΡ, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Είναι τα πρόσωπα που πρότεινε χθες με επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Ουσιαστικά είναι τα πρόσωπα που πρότεινε το Μαξίμου, μην ξεγελιέστε.

Για την έγκριση των διορισμών απαιτείται η πλειοψηφία των 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Πληροφορίες θέλουν την Ελληνική Λύση έτοιμη να συνδράμει στη Νέα Δημοκρατία, γιατί να διαφωνήσει άλλωστε... Σήμερα θα το γνωρίζουμε αν έχει βάση αυτή η φημολογία που υπάρχει από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Και σήμερα θα ξέρουμε αν θα επιτευχθεί η πολυπόθητη πλειοψηφία.

Για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προτείνουν τη σημερινή αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για τη θέση του αντιπροέδρου τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη. Για μέλη προτείνονται οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Γιώργος Βλαβιανός και Γιάννης Μιχελάκης, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Σπύρος Χρυσοφώτης και, τέλος, ο Στέφανος Δέτσης- Επίτιμος Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Επανέρχεται το ΠΡΑΤΤΩ με πρόταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πρόταση-πρόσκληση θα απευθύνει η «Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ» υπό την ηγεσία του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για μια ενωτική αριστερά, με συνεργασίες και συμμαχίες.

Να θυμίσουμε ότι το ΠΡΑΤΤΩ, είχε απευθύνει πρόταση-πρόσκληση μετά τις εκλογές του 2019 για μια ευρύτερη συνεργασία των πατριωτικών προοδευτικών αριστερών δυνάμεων, στον ΣΥΡΙΖΑ, το τότε ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, το ΜΕΡΑ25, τους οικολόγους και άλλους προοδευτικούς πολιτικούς οργανισμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν είχε καν μπει στον κόπο να απαντήσει στην πρόταση-πρόσκληση. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά για στοιχειώδη πολιτική λογική.

Θα ζητήσουν Πολιτική Γραμματεία

Μπορεί μέχρι τώρα να μην υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με προγραμματισμό συνεδρίασης οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ (Πολιτική Γραμματεία, Κεντρική Επιτροπή, Κοινοβουλευτική Ομάδα, Έκτακτο Συνέδριο), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι στην Κουμουνδούρου συναινούν για αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, από ορισμένες πλευρές, μη προσκείμενες στον νέο πρόεδρο, ετοιμάζονται κινήσεις άσκησης πίεσης για συνεδρίαση τουλάχιστον της ΠΓ.

Διαρροή 70 εκατ. από τον προϋπολογισμό

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 70 εκατ. ευρώ χάνει κάθε χρόνο η Ελλάδα σε ΦΠΑ μόνο από τη διάθεση σε τενεκέ και σε πλαστικά δοχεία χύμα ελαιολάδου. Πρόκειται για μια πολύ προσοδοφόρα μπίζνα, για όσους την κάνουν, αφού εισπράττουν 500 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς παραστατικά. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα επίσημα χείλη του κλάδου σύμφωνα με τα οποία το 25% της εγχώριας παραγωγής και το 70% της κατανάλωσης διακινείται χύμα. Αυτό δεν ισχύει με τους ανταγωνιστές μας όπως τους Ισπανούς, όπου γνωρίζουν μέχρι και πόσα γραμμάρια ελαιολάδου παρήχθησαν τον προηγούμενο μήνα, πόσα εξήχθησαν, τι αποθέματα υπάρχουν και πόσα καταναλώθηκαν. Φυσικά σε τυποποιημένη μορφή.

Ο πονοκέφαλος του Ιβάν Σαββίδη

Και όχι δεν αναφερόμαστε στις μιντιακές business του επιχειρηματία στις οποίες ακούμε ότι υπάρχει κινητικότητα και νέα άκρως ενδιαφέροντα αναμένονται το προσεχές διάστημα.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη Σουρωτή που συνεχίζει να τρώει «ξύλο». Πέρυσι οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν 15,99% στα 10,247 εκατ. ευρώ και του προϊόντος υποχώρησαν κατά 16% στα 9,352 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα οι ζημιές σχεδόν να δεκαπλασιαστούν από 283.998 ευρώ το 2021 σε 2,2 εκατ. ευρώ πέρυσι. Αυτό από μόνο του έχει φουντώσει τις φήμες ότι η Σουρωτή οδεύει σε άλλα …ξένα χέρια.

Και η νέα εταιρεία του Γερμανού

Στην απόσχιση του κλάδου ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου προχωρά η Sunlight που ίδρυσε τη Sunlight Recycling. Η Sunlight μέλος του Ομίλου Olympia συμφερόντων Πάνου Γερμανού, είναι εταιρεία τεχνολογίας και πάροχος καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που δραστηριοποιείται από το 1991 – με αφετηρία τη βιομηχανική της μονάδα στο Νέο Όλβιο Ξάνθης και πλέον με διεθνή παρουσία και 35 εγκαταστάσεις σε 14 χώρες. Η Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών της Sunlight Group λειτουργεί από το 2014 και μπορεί να ανακυκλώσει έως 25.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών το χρόνο. Απασχολεί πάνω από 80 εργαζομένους και εφοδιάζει τη βασική μονάδα παραγωγής της Sunlight στην Ξάνθη με πάνω από το 50% των αναγκών της σε πρώτες ύλες, μειώνοντας σημαντικά τη χρήση φυσικών πόρων και ενισχύοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας.

Μητσοτάκης στο Bloomberg

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουμε ελλείψεις προσωπικού σε τομείς όπως ο αγροτικός και θέλουμε να συνάψουμε διμερείς συμφωνίες, "αλλά θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να έρθουν με τους δικούς μας όρους και να έρθουν με ασφάλεια".

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε προ ημερών ότι σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε 180.000 εργάτες γης και αποκάλυψε ότι πέραν των συμφωνιών, συζητείται με το υπουργείο Μετανάστευσης και νομοσχέδιο ώστε να ξεκινήσει με μία σειρά προϋποθέσεων, η διαδικασία νομιμοποίησης των απασχολουμένων εργαζομένων για μακρά περίοδο στην χώρα μας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημ. Καιρίδης επιβεβαίωσε ότι αφορά σε ένα πληθυσμό 300.000 ανθρώπων, προσθέτοντας μάλιστα και τον τουριστικό και τον κατασκευαστικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να συζητηθεί και σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και αναμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πως ακριβώς θα γίνεται πράξη η επιδίωξη για μία "λελογισμένη παρέμβαση χωρίς να δημιουργείται κανένας νέος μαγνήτης για προσέλκυση περαιτέρω παράνομων ροών, γιατί αυτός είναι πάντα ο κίνδυνος", όπως είπε ο κ. Καιρίδης.

Χωρίς Κασσελάκη το υπουργικό χτες

Η απάντηση στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός θα επέλεγε να αναφερθεί στην εισηγητική του ομιλία στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τελικά αρνητική, καθώς ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στις μεταρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης αποφεύγοντας κάθε σχόλιο για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθεί άλλωστε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, από το βήμα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στον απόηχο της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη επιμένοντας στο ζήτημα των πολιτικών θέσεων και της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι εάν ο ίδιος θα θελήσει να σχολιάσει επί της ουσίας τα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας. Διότι, αυτό που υποστηρίζουν πάντως αρκετοί στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις πρώτες επιλογές προσώπων από τον κ. Κασσελάκη, είναι ότι "το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την πιο τοξική όψη που ξέραμε, με τον “πολακισμό” σε πρώτο πλάνο".

Ακολουθήστε το Dnews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις