Greece

Παγκόσμια συμμαχία για την εργασία των τριών ηγέτιδων εταιρειών Ανθρώπινου Δυναμικού Adecco, Manpower και Randstad

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των μεγαλύτερων Ομίλων παροχής υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, ManpowerGroup, Randstad και Adecco Group, απευθύνουν πρόσκληση για την ανάληψη δράσεων και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών που δραστηριοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο στην αγορά εργασίας, με στόχο τη μέγιστη δυνατή προσαρμογή τους στη νέα κανονικότητα.

Η πανδημική κρίση έχει δημιουργήσει, αναμφισβήτητα, πρωτοφανείς προκλήσεις για τους ανθρώπους και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Όπως επισημαίνεται, η αγορά εργασίας και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή χρειάζεται να προσαρμοστούν άμεσα στη νέα πραγματικότητα, εκεί όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα αυστηρά μέτρα θα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας. Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η οικονομική ύφεση και κατ' επέκταση ο αντίκτυπός της στο επίπεδο ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην κοινή επιστολή τους οι κκ. Jacques van den Broek, CEO, Randstad NV, Alain Dehaze, CEO, The Adecco Group και Jonas Prising, CEO, ManpowerGroup, «Απαιτούνται τώρα επείγουσες ενέργειες για να είμαστε σε θέση να δούμε την επιστροφή των ανθρώπων με ασφάλεια ξανά στις εργασίες τους όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Η τοποθέτηση των ενεργειών αυτών στον σωστό χρόνο μάλιστα είναι ένας παράγοντας πολύ κρίσιμος για την οικονομία. Και βέβαια, η επιστροφή μας θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις λαμβάνοντας υπόψη τις χώρες και τους κλάδους της οικονομίας, όπως επίσης και το στοιχείο της ίδιας της εξέλιξης του ιού τους επόμενους μήνες ανά τον κόσμο. Απαιτείται λοιπόν, αγαστή συνεργασία και συντονισμός από πολλά εμπλεκόμενα μέρη, ξεκινώντας από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις, φτάνοντας μέχρι και τα συνδικάτα και ινστιτούτα, για την προετοιμασία της νέας εργασιακής κανονικότητας.»

Κρίνοντας πόσο επιτακτική είναι η στιγμή για ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων, οι παγκόσμιοι ηγέτες Adecco Group, ManpowerGroup και Randstad ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να συμβάλουν από κοινού στην προετοιμασία για τη νέα κανονικότητα, ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή των ανθρώπων στην εργασία με ασφάλεια και η δυναμική επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και των εθνικών οικονομιών. Αξίζει να σημειωθεί, πως μόνο το 2018, ο κλάδος των υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού εξασφάλισε εργασία σε περίπου 60 εκατομμύρια εργαζόμενους σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Υπό αυτό το πρίσμα, εδράζεται η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτής της συμμαχίας, στο πλαίσιο της οποίας, ο κλάδος είναι πρόθυμος να παρέχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία, την ώρα που σχεδιάζεται ο τρόπος επιστροφής στην νέα κανονικότητα και της επανεκκίνησης της αγοράς.

Οι ενέργειες της συμμαχίας βασίζονται στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, τα οποία είτε πρέπει να θεσπιστούν από την αρχή είτε να ανανεωθούν στο πλαίσιο της νέας «προσωρινής» οικονομίας που προϋποθέτει την κοινωνική αποστασιοποίηση. Είναι ζωτικής σημασίας αυτές οι πρακτικές να διοχετευτούν σε πολλούς κλάδους και χώρες και να δημιουργηθούν νέα κανάλια για την κλιμάκωση αποτελεσματικών πρωτοκόλλων που θα ενεργοποιηθούν ταχύτατα, παρέχοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Football news:

Real Madrid is ready to sell Ceballos for 25 million euros
Manchester United is ready to pay 120 million euros for Sancho if they get into the Champions League
Saul: if Real Madrid win La Liga, it will only be because they deserve it. VAR puts a penalty in their favor, as they put pressure on the opponent
Tiago put his house in Munich up for sale. Liverpool was Interested in him
Glushakov before the game with Spartak: I have no problems with the fans
Olivier Giroud: I'm Glad that my goal helped Chelsea win
Hulk: the Contract with Shanghai ends in December. I don't want to play in China anymore