logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Greece

Σαλβίνι: Δεν ζητάμε την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

Ο Ματέο Σαλβίνι εμφανίστηκε αισιόδοξος πως δεν θα καταδικαστεί από την ιταλική Γερουσία για τις κατηγορίες για την στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 131 μετανάστες.

«Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν. Διαχειριστήκαμε την όλη υπόθεση μαζί με τον Τζουζέπε Κόντε και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «αν χρειαστεί, η αναλυτική αναφορά στο όλο αυτό θέμα θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες» και πως « η αποβίβαση των μεταναστών του πλοίου Γκρεγκορέτι καθυστέρησε κατά τέσσερις ημέρες για να εξασφαλισθεί πρώτα το πράσινο φως για την ανακατανομή τους σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και σε δομές της Καθολικής Εκκλησίας».

«Στη φάση αυτή, οι κύριες προτεραιότητες της Λέγκα είναι η μείωση των φόρων και η απλούστευση της γραφειοκρατίας», τόνισε ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών και διευκρίνισε ότι «το κόμμα (του) δεν ζητά την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ».

Παράλληλα ο Ματέο Σαλβίνι τόνισε πως «μια βασικής σημασίας προτεραιότητα είναι επίσης η επανεκκίνηση της οικονομίας, διότι η ανάπτυξη της Ιταλίας είναι μηδενική».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της Λέγκα θεωρεί ακόμη ότι «η Ευρώπη άλλαξε στάση χάρη στην συμπεριφορά του, διότι μέχρι πρότινος η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούσαν τους μόνους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ένωσης”.

Ο ιταλικός τύπος από την άλλη έχει επιμένει πως ο Ματέο Σαλβίνι, ως υπουργός Εξωτερικών, συμμετείχε σε ελάχιστες διασκέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες συζητήθηκε η στρατηγική για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Τέλος αναφορικά με το Brexit, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι «μόνον η Ιστορία θα μπορέσει να πει αν ήταν μια σωστή ή λανθασμένη κίνηση, αλλά ήταν οπωσδήποτε μια περίπτωση στην οποία η λαϊκή βούληση μπόρεσε να τύχει σεβασμού».

Themes
ICO